logo
RNTV Live

Imagine tristă în Ploieşti. Patru copii puşi să cerşească noaptea târziu. Cum au fost pedepsiţi părinţii?

pusi sa cerseasca
Mihai Constantinescu

În loc să fie protejaţi de cei care le-au dat viaţă, patru copii din Ploieşti sunt obligaţi să cerşească bani trecătorilor, pentru a avea ce pune pe masă. Probabil cei mici nu sunt la prima experienţă de acest gen.

Ieri, în jurul orei 22.30, un echipaj din cadrul Poliției Locale Ploiești i-a găsit pe cei patru minori, cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani, toți cu domiciliul în Ploiești, cerşind în zona semaforului și a unităților de alimentație publică de pe strada Gheorghe Lazăr. Oamenii legii au intervenit imediat.  În cazul a doi dintre aceștia, la sediul Poliției Locale s-au prezentat părinții, care au fost sancționați contravențional cu câte 100 de lei, potrivit Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Ceilalți doi au fost predați pe bază de proces-verbal reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova, fiind conduși la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă “Cireşarii”.

sursa comunicat Poliţia Locală Ploieşti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor