logo
RNTV Live

IMAGINI IMPRESIONANTE la Scorțeni. Oamenii au lăsat tot și s-au refugiat în containerele trimise de Guvern

scorteni 4
Ciprian Radu

Oamenii au lăsat tot și s-au refugiat

Furia pământului a dat afară din case patru familii din Scorțeni. Alunecările de teren le-au distrus agoniseala de-o viață. Pentru că erau în pericol, oamenii au trebuit să accepte ajutorul autorităților și s-au mutat în containerele modulare aduse astăzi.

Povestea oamenilor este impresionantă. Nu e deloc ușor să te muți cu totul. Pentru cei mai în vârstă, mai legați de loc, este și mai greu. Cu toții au fost însă nevoiți să dea înapoi în fața naturii.

Pământul a luat-o la vale, amenințănd să-i înghită cu tot cu case. Oamenii n-au avut încotro și au plecat.

Desfășurare de forțe

Astăzi, a fost o adevărată desfășurare de forțe în sprijinul acestor oameni greu încercați. 

Ca întotdeauna, prefectul Mădălina Lupea a fost alături de sinistrați, la fel și președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Transportul de la București a fost însoțit de secretarul de stat în MAI, comisarul șe fMihai-Dan Chirică și de către coloneull Dorin Sandu Voicu, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale,

Patru containere modulare au fost aduse de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Camioanele abia au încăput pe străduțele înguste. În urma lor, a venit un alt camion încărcat cu toate cele necesare locuințelor provizorii: surse electrice de încălzire, butelii de gaz, paturi, saltele, mașină de gătit, etc. 

În câteva ore, oamenii au avut un acoperiș sigur deasupra capului.

Supărarea rămâne,dar acum e mai bine. Oamenii au unde să stea de Paște.

Mai departe, Primăria Scorțeni le pune la dispoziție locuri de casă pe teren sigur. Sinistrații vor beneficia de ajutor de la Guvern pentru construirea altor locuințe, prin intermediul aceluiași program, dar și de la autoritățile locale. 

Sunt gata să o ia de la capăt!

Urmăriți mai jos un material video impresionant, care include imagini de la locul dezastrului, cuvintele înecate în lacrimi ale oamenillor și declarațiile reprezentanților autorităților. 

Containere identice au ajuns în alte două localități din Prahova afectate de alunecările de teren: 3 la Boldești Scăeni, 1 la Gornet și 1 la Predeal Sărari. Ele vor fi lăsate în administrarea primăriilor atât cât este nevoie, până când beneficiarii vor găsi o soluție permanentă de locuit.

Containerele modulare pentru locuințe provizorii, au 2,5/ 6 metri, sunt termoizolate, racordate la curent electric, fiind dotate cu mobilier, dar și cu aragaz cu butelie și mijloace de încălzire.

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor