logo
RNTV Live

În 2023, PayPoint România a procesat tranzacții în valoare de peste 13 miliarde de lei

N87ikqw6HrUITvDh0MYlrKi7NaDxd3a6xUTT7JDR
Dudau Andreea Valentina

Miercuri, PayPoint România a anunțat că, în decursul anului 2023, au fost procesate peste 100 de milioane de tranzacții în valoare totală de 13,6 miliarde de lei, prin intermediul celor aproximativ 25.000 de magazine partenere!

PayPoint România anunţă rezultate pozitive pentru 2023, în linie cu strategia de dezvoltare a companiei. Astfel, în decursul anului, au fost procesate peste 100 de milioane de tranzacţii  în valoare totală de 13,6 miliarde de lei, prin cele aproximativ 25.000 magazine partenere PayPoint. Totodată, aplicaţia 24pay, deţinută de PayPoint, a ajuns la aproape 2 milioane de descărcări, iar numărul de plăţi înregistrate prin aplicaţie în 2023 a fost în creştere cu 60% faţă de anul precedent, anunţă compania.

Strategia companiei s-a concentrat atât pe extinderea distribuției punctelor de vânzare (POS-uri) pe piață, cât și pe îmbunătățirea performanței acestora. Valoarea totală a tranzacțiilor a depășit pragul de 550 de milioane de lei, înregistrând o creștere de 150% față de anul precedent. Nivelul maxim de tranzacționare lunară a fost atins în decembrie, când s-a depășit borna de 80 de milioane de lei.

De asemenea, au fost înregistrate peste 370.000 de tranzacții de livrare și ridicare colete prin serviciul PayPoint Colet Expres, cu volume raportate în creștere cu peste 400% față de anul precedent.

În plus, aplicația 24pay, deținută de PayPoint, se apropie de 2 milioane de descărcări, iar cifra de afaceri asociată acestei linii de business este de zece ori mai mare în comparație cu anul anterior. Cele peste 13 milioane de plăți efectuate în 2023 prin aplicație au fost generate atât pe segmentele consacrate de servicii (transport public, plată facturi, încărcări electronice), cât și pe cele nou lansate (bilete de tren, plată rovinietă, asigurare RCA).

Cuvintele-cheie pentru anul 2023 au fost dezvoltare și consolidare. Acum câțiva ani, PayPoint era cunoscut drept principalul operator de plată a facturilor și încărcare electronică prin punctele de retail. În prezent, avem o rețea impresionantă de POS-uri la nivel național; avem o aplicație care se apropie de 2 milioane de descărcări; avem o rețea în creștere de terminale self-service; avem o gamă tot mai diversificată de servicii, care fac din orice locație PayPoint un „one stop shop. Investițiile pentru dezvoltarea business-ului vor continua”, a declarat Utku Ogrendil, CEO PayPoint România și 24pay.

Rezultatele comunicate de companie se referă la anul 2023, iar cifrele sunt neauditate.

PayPoint România este principalul operator de plăți în numerar, disponibil în aproximativ 25.000 de puncte de retail. În prezent, PayPoint asigură încasarea plăților pentru majoritatea furnizorilor de utilități și servicii din România. În locațiile partenere, clienții pot efectua plăți pentru: facturi de utilități (electricitate, gaze, apă etc.), telefonie fixă și mobilă, rate, asigurări, roviniete, internet și cablu sau servicii de securitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor