logo
RNTV Live

În minivacanța de Rusalii, pompierii militari prahoveni au stins 3 incendii și au salvat 2 persoane

accident rutier podenii noi 1
Mihai Constantinescu

În minivacanța de Rusalii, pompierii militari prahoveni au stins 3 incendii și au salvat 2 persoane

Dacă prahovenii s-au distrat de Rusalii, pompierii au fost la datorie pe toată perioada minivacanţei. Doar în minivacanță, pompierii militari prahoveni au stins 3 incendii și au salvat 2 persoane din diferite situații de urgență

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 14 – 17 iunie, s-au înregistrat 43 situații de urgență, echipajele ISU fiind solicitate la         3 misiuni de stingere a incendiilor, 8 misiuni pentru evacuare apă din locuințe, gospodării și beciuri, 110 cazuri SMURD, precum și la 30 acțiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în cele patru zile, 106 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 2 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

De la începutul lunii până în prezent, inspectorii de prevenire au derulat 15 controale preponderent la ocoale silvice. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate 2 amenzi, în cuantum de 1500 lei. Pe timpul verificărilor au fost depistate 95 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 25 au fost înlăturate pe timpul desfășurări acestor acțiuni. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecţiei de prevenire a aplicat un număr total de 95 de sancţiuni, cuprinzând 93 avertismente și 2 amenzi, potrivit sursei citate.

În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor