logo
RNTV Live

FOTO/În Prahova se instalează iarna. Mai multe judeţe din ţară, sub atenţionare de vreme severă

A fost emis COD GALBEN de ninsori şi viscol pentru toată ţara. In unele zone a fost emis COD PORTOCALIU
Mihai Constantinescu

FOTO/În Prahova se instalează iarna. Mai multe judeţe din ţară, sub atenţionare de vreme severă

Din această seară până duminică mai multe judeţe din ţară vor fi afectate de vreme severă.

Suint aşteptate ninsori, lapoviță, ploi și polei.

Potrivit ANM, în intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie) în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și local în Transilvania vor fi precipitații mixte și se va forma polei. Local, precipitațiile vor fi importante cantitativ.

Codul galben are valabilitate între 14 decembrie, ora 23 – 16 decembrie, ora 18.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului

Mai multe zone vor intra sub avertizare de Cod Portocaliu, valabil în perioada 15 decembrie, ora 06 – 16 decembrie, ora 12. În intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.
Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.

sursa ANM

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor