logo
RNTV Live

În Prahova se poartă fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. O autoutilitară a fost confiscată

"Circ" pe D.J. 720, Moreni-Floreşti. Spectacolul dat de şoferul unei autoutilitare a costat aproape 9.000 de lei
Mihai Constantinescu

Un control de rutină s-a transformat într-un adevărat caz pentru poliţiştii din Breaza care au în tocmit pe loc dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Totul a început după ce a fost oprită pentru control o autoutilitară, proprietatea unei societăți comerciale din Comarnic. S-a constatat că era încărcată cu cherestea de brad, motiv pentru care conducătorului auto i-a fost solicitat avizul secundar de însoțire.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că pentru materialul transportat nu a fost emis cod unic de înregistrare, motiv pentru care societatea a fost sancționată contravențional cu o amendă de 15.000 de lei, iar cantitatea de 0,51 m3 cherestea a fost confiscată și lăsată în custodia Ocolului Silvic Sinaia. Confiscată a fost şi autoutilitara.

Problemele nu s-au terminat aici. La examinarea avizului secundar de însoțire a mărfii prezentat, polițiștii au constatat faptul că ar fi fost făcute modificări la datele emiterii, generării codului și plecării transportului.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

sursă comunicat IJP Prahova

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor