Încă puţin şi produsele tradiţionale vor fi „made in China”. Românii își falsifică propriile produse tradiționale

Un control ANPC scoate la iveală un lucru uluitor: produsele tradiţionale nu sunt chiar atât de tradiţionale precum spune eticheta. O cincime din produsele comercializate în România sub această titulatură sunt falsificate sau nu respectă parametrii prevăzuți în specificațiile tehnice care au stat la baza emiterii atestatului de produs tradițional.

Pe perioada controlului au fost verificate aproximativ 38 tone produse alimentare vândute sub titulatura de produse tradiționale, din care 7,4 tone (19,5%) nu se încadrau în prevederile legale. Au fost controlați 240 operatori economici, la nu mai puțin de 122 dintre aceștia (51%) fiind constatate deficiente.

ANPC a decis oprirea temporară de la comercializare a circa 6.912 kg produse alimentare, în valoare de 68.257 lei până la remedierea neconformităților constatate și oprirea definitivă de la comercializare a 16 kg în valoare de 387 lei, care prezentau data durabilității minimale depășită sau caracteristici care le făceau improprii consumului uman.

sursa https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/agribusiness/romanii-isi-falsifica-propriile-produse-traditionale-16785897?source=biziday

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu

“Pasul la ofsaid” cu Adrian Teodorescu Invitatul emisiunii “Pasul la ofsaid” din această zi a fost omul de fotbal Adrian Teodorescu. Nimeni altul decât unul...