logo
RNTV Live

Încă un club aproape de dispariție!

asa-targu-mures-s-a-impus-cu-1-0-in-fata-celor-de-la-rapid-bucuresti-in-etapa-a-opta-a-ligii-intai-107415
Cristian Anghelescu

Ca într-o telenovelă din care au mai rămas câteva seriale, fotbalul românesc respiră din ce în ce mai greu, o altă formație de prim eșalon fiind aproape să-și închidă porțile!

Este vorba despre ASA Tg. Mureș, gruparea ardeleană fiind înștiințată că Consiliul Local al municipiului a decis să nu mai acorde sprijin financiar clubului. În aceste condiții, firește, ca mai peste tot în țară, sfârșitul este aproape! Paradoxal, forul conducător al urbei a decis continuarea finanţării pentru echipele BC Mureş (baschet), Cityus (futsal) şi CS Universitar (volei)!

Vicecampioana Ligii 1 din 2015 are șanse extrem de mici să mai reziste până în 2017. Directorul sportiv Daniel Stanciu a precizat că ASA și-ar putea închide porțile chiar înainte de luna decembrie și s-a înțeles verbal cu jucătorii să continue până la finalul anului.

“S-a amânat discuția despre finațarea echipei de fotbal, în rest celealte sporturi au primit aprobarea pentru noul buget. Era important, era o decizie capitală pe care trebuia să o ia. Știți că în mare parte bugetul din ultimii ani a fost asigurat de Consiliul Local. Nu s-a luat în discuție, probabil se va pune în discuție la o ședință viitoare, pe 20-25 septembrie. Sunt tot felul de interese politice. De pierdut are doar echipa fanion, care a strâns în jurul ei un capital de imagine pe care Tg. Mureș trebuia să îl exploateze. Dacă nu vine niciun sprijin din partea Consiliului Local, închidem porțile cu mult mai devreme de decembrie. Situația e critică în acest moment și nu mai putem rezista. Oricum mergem pe varianta low-cost. Avem buget de Liga a 2-a, cred. Nu am obținut niciun punct pentru că am avut probleme, am pierdut șansa de a lua jucători în această vară, am pierdut 7 jucători. Am vorbit cu mare parte din jucători și și-au dat acordul de a continua, cel puțin până în decembrie, pentru că e un risc asumat. Nu sunt lucruri normale. E aproape imposibil de a reliza performanță în aceste condiții. Nu poți face un cantonament, nu poți face o deplasare – au fost unele pe care le-am făcut în timpul zilei. Suntem foarte departe, ca fotbal și ca sport, de profesionism. Ceea ce facem noi la Tg. Mureș e departe de orice”, a declarat Daniel Stanciu, în cadrul emisiunii “Digi Sport Special”.

sursa foto: asatirgumures.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor