logo
RNTV Live

Începe cel mai așteptat eveniment dedicat filmului din Câmpina

cinelatino-zalau-2015
Mihai Constantinescu

Tenaris Cinelatino

Începe cel mai așteptat eveniment dedicat filmului din Câmpina

Cel mai așteptat eveniment dedicat filmului din Câmpina, Tenaris Cinelatino, revine în weekend (6-7 iulie) cu două proiecții ale unor filme apreciate, în ultimul an, atât de critica de specialitate, cât și de public.

Evenimentul organizat de TenarisSilcotub invită cinefilii la descoperirea unor experiențe culturale unice.

Ultimul an a dus producții extraordinare atât în cinematografia românească, dar și în cea din zona latino, cu filme ce completează foarte bine mesajele de conexiune între culturi, de diversitate și autenticitate pe care încercăm să le transmitem către comunitățile noastre, spune Codruța Hodrea, manager Relații cu comunitatea TenarisSilcotub

Proiecțiile vor avea loc în parcul „ Regele Mihai I” (fost Parc Soldat) din Câmpina, în aer liber, de la orele 22:00 în fiecare zi. Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Prima seară de Tenaris Cinelatino, sâmbătă, 6 iulie, aduce proiecția Parking, cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu, proaspăt lansat, în urmă cu câteva săptămâni, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Filmul spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz‑Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Din distribuție fac parte actori spanioli de talie internațională, precum Belén Cuesta, Ariadna Gil, Luis Bermejo, dar și actori români: Mihai Smarandache, Carmen Florescu, Valentin Popescu, Emilian Oprea, Fülöp Erzsébet, Paul Cimpoieru.

Seara de duminică, 7 iulie, programează un film latino-american de producție recentă care a făcut deja senzație pe plan internațional. Este vorba despre povestea apariției traficului de droguri în Columbia, relatată prin ochii unui indigen Wayuu, în Păsări Călătoare, un film ce a impresionat criticii de film din întreaga lumea. O civilizație veche de mii de ani ajunge să fie coruptă de dorința unor câștiguri rapide, cu urmări care vor impresiona spectatorii!

Festivalul Tenaris Cinelatino se află la cea de-a 8-a ediție și are loc în Călărași (2-4 iulie), Câmpina (6-7 iulie) și Zalău (9-12 iulie), cele 3 orașe din România în care TenarisSilcotub are activități de producție. TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de Fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Mai multe informații despre fiecare film din program vor fi publicate pe pagina de Facebook a companiei TenarisSilcotub.

Festivalul TenarisCineLatino este în concordanță cu sprijinul oferit de compania Tenaris unor festivaluri de film din diferite regiuni ale lumii, printre care Latin Wave în Houston, SUA și în Calgary, Canada; Cinelatino în Bergamo, Italia; Festival de Cine Latinoamericano în Monterrey, Mexic organizate împreună cu parteneri locali precum Muzeul de Arte Frumoase din Houston; Festivalul Internațional de Film Calgary; Festivalul Internațional de Film Bergamo; Festivalul Internaţional de Film Monterrey.

 

 PROGRAMUL PROIECȚIILOR
Tenaris Cinelatino, ediția a VIII-a

Câmpina, 6-7 iulie 2019. INTRARE LIBERĂ!

 

SÂMBĂTĂ, 6 IULIE

22:00   Parking
dramă, România/Spania, 2019

 

DUMINICĂ, 7 IULIE

22:00   Păsări călătoare / Pajaros de verano
dramă, Columbia/Danemarca/Mexic, 2018

comunicat de presă

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor