logo
RNTV Live

Incredibil! A fost “bătaie” pe acest loc. Vezi unde au preferat cei mai mulţi români să meargă de Revelion

să meargă de Revelion Regina vacanţei de Revelion
Mihai Constantinescu

Regina vacanţei de Revelion

Incredibil! A fost “bătaie” pe acest loc. Vezi unde au preferat cei mai mulţi români să meargă de Revelion.

Cei peste 10 000 de turişti care au preferat să petreacă aici Revelionul au ocupat sută la sută locurile de cazare din această zonă a ţării. Poate fi numită chiar Regina vacanţei de Revelion.

Este vorba bineînţeles de Valea Prahovei. Staţiunile Sinaia Buşteni şi Azuga au fost ocupate 100% pentru Revelion.

Căutate au fost şi zonele Breaza şi Câmpina. Aici, peste 10 000 de turişti au ales să petreacă sărbătorile de iarnă. Gradul de ocupare a fost de peste 95% pentru perioada de Revelion. Această zonă turistică a crescut în popularitate – 10% creştere în comparaţie cu anul trecut, când gradul de ocupare a atins 80% din capacitatea de cazare a celor două localităţi.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/toate-investigatiile-si-medicamentele-sunt-de-astazi-contra-cost-nu-se-mai-elibereaza-trimiteri-si-retete-compensate/

Situaţia a fost asemănătoare şi de Crăciun. În Sinaia, Buşteni şi Azuga gradul de ocupare a fost tot de 100%, în timp ce în Breaza şi Câmpina gradul de ocupare a depăşit 90%.

Cât a costat pachetul pentru Revelion

Pentru Revelion pachetele a fost inclusă şi cină festivă în noaptea dintre ani, şi a costat la un hotel de 4 stele peste 3000 lei/persoană. La cel de 3 stele a fost de peste 2000 de lei/persoană. Cei care au preferat o vilă de 3 stele au scos din buzunar 1200 lei/persoană.

În staţiunile montane vremea călduroasă a restricţionat schiul pe o parte din pârtii, însă se schiază pe pârtia Cazacu Începători şi Variantă şi pe Sorica la Azuga (30 cm zăpadă). La Buşteni se schiază bine pe Kalinderu 1 şi 2 (20-25 cm de zăpadă), iar la Sinaia se schiază la peste 1700 m, pe Valea Dorului 1 şi 2 şi pe Laptici (50 – 60 cm de zăpadă).

“Ne bucura prezenta în număr mare a turiştilor în Prahova atât pentru minivacanţa de Crăciun cât şi pentru Revelion. Aceştia ne demonstrează că trendul ascendent se păstrează, iar faptul că Breaza şi Campina au un grad de ocupare atât de mare ne arată că promovarea acestora da roade şi că într-adevăr Prahova, prin calitatea serviciilor oferite este în continuare Regina Vacantelor romanilor.” A declarat Adrian Voican, preşedintele APDT Prahova.

Hotelierii de pa Valea Prahovei se pregătesc acum iar de sărbători. În curând Valea Prahovei va fi luată din nou cu asalt. De data aceasta va fi vorba despre turiştii care serbează Crăciunul de rit vechi. În fiecare an acesta este sărbătorit pe data de 7 ianuarie.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Sursa comunicat APDT Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor