logo
RNTV Live

Incredibil! Transportatorii fac legea într-o localitate din Prahova

Mihai Constantinescu

Incredibil! Transportatorii fac legea într-o localitate din Prahova. Aceasta este concluzia oamenilor legii după o verificare în teren în localitatea Vălenii de Munte.

În doar câteva ore au fost verificate şapte astfel de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat cinci sancțiuni contravenționale (una pentru nerespectarea capacității de transport, două pentru neutilizarea plăcii de traseu și două  pentru lipsa licenței de traseu pentru tipul de transport efectuat), în valoare totală de 27.000 lei.

 Ca măsuri complementare au retras două certificate de înmatriculare și au propus suspendarea dreptului de utilizare al autovehiculelor pentru doi conducători.

Concret, în cazul a trei tranportatori, aparținând aceleiași firme, polițiștii au constatat nereguli cu nemiluita.

În cazul unuia dintre cele trei, s-a constatat că administratorul nu ar deține licență de transport pentru curse regulate speciale, erau transportate cu 24 de persoane mai mult decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare și, de asemenea, că vehiculul nu ar avea montată placa de traseu cu nominalizarea operatorului de transport rutier, a traseului și a tipului de transport efectuat. În cauză, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.000 de lei. Totodată, au fost reţinute atât plăcuţele cu numerele de înmatriculare cât şi certificatul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

În cel de-al doilea caz, lucrurile stăteau aproximativ la fel. Nu era deținută licență de transport pentru curse regulate speciale. A fost aplicată o amendă de 9.000 de lei, plus că au fost reţinute atât plăcuţele cu numerele de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare, cu propunere de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului.

    La cea de-a treia maşină s-a constatat că microbuzul nu avea montată placa de traseu cu nominalizarea operatorului de transport rutier, a traseului și a tipului de transport efectuat, fiind aplicată sancțiune contravențională conform legii.

sursa comunicat IPJ

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor