logo
RNTV Live

Inimile mari ale Petrolului

cristian-anghelescu
Cristian Anghelescu

În urmă cu mai bine de doi ani, mai precis în timpul cantonamentului pe care Petrolul îl desfășura în Antalya și la care eram prezent, am aflat din țară despre intenția oficialilor de atunci de a falimenta societatea care le adusese atâta câștig! Iar ploieștenilor atâta satisfacție.

Nu mai este nicio noutate, au urmat scene reprobabile – acum le-aș zice  normale – în care fotbaliștii s-au revoltat intampestiv iar antrenorul de atunci, Mircea Rednic, depășit de situație, încerca să aplaneze o situație scăpată de sub control și care degenera de la un moment la altul.

Sfârșitul se prefigura ca fiind iminent iar implacabila veste a cutremurat lumea fotbalului: Petrolul falimenta iar numele atât de drag multora dintre ploieșteni dispărea în neant!

Au urmat zile de cumpănă, săptămâni de derută, luni de speranțe. O întreagă istorie risca să se piardă și aproape nimeni nu catadixea să facă vreun gest de ajutor. Sfera politicului s-a încăpățânat să nu întindă o mână pentru atribuirea mărcilor și însemnelor către singura entitate care le solicita, Petrolul 52, o continuatoare a fenomenului galben-albastru alcătuită din fostele glorii dar și din toți fotbaliștii care au evoluat pentru simbolul sportiv al Ploieștiului. Cu toții, dar mai ales cu susținerea necondiționată a suporterilor, s-au încăpățânat să creadă în normalitate și au declamat cu putere, de fiecare dată, “Petrolul este al nostru, echipa nu moare”!

Înscrisă în Liga A, eșalonul de elită al fotbalului prahovean, formația cu visurile și ambiția mai vii ca niciodată a defilat printre competitore și și-a câștigat dreptul de a juca barajul pentru accederea în eșalonul trei al fotbalului mare.

Nu a avut nicio problemă în a se impune cu 5-2 la general în fața câștigătoarei seriei de elită a fotbalului dâmbovițean și, din toamnă, va încerca să defileze cu același pas apăsat către eșalonul doi!

Scurtul preambul s-a dorit a fi o clipă a aducerilor aminte. Pentru ca, odată ajunși la acest moment, să readucem pe tapet excepționalul moment de sâmbătă seară, atunci când, în deschiderea jocului retur cu echipa din Tărtășești, mii de spectatori și zeci de mii de telespectatori au fost martorii unor scene unice petrecute în tribune, un show de muzică și culoare cum rar se mai vede în România!

Colajul pieselor de rock epic atât de bine ales, gladiatorii pictați în galben-albastru, steagurile, eșarfele și fularele “fără număr”, coregrafia maiestuoasă 3D, bannerele cu mesaje pe înțelesul tuturor, petarde, artificii, fumigene, o mare de pancarte cu sigla Petrolului, premierea de la final pentru echipă, oaspeți, suporteri, staff… O rețetă a bunului gust la care au contribuit, din fonduri proprii, toți suporterii care iubesc această echipă precum și oficialii AJF Prahova.

Am simțit puternic, a doua oară – după momentul inaugurării noului “Ilie Oană” – că această entitate fotbalistică este apreciată! Petrolul este o echipă iubită până dincolo de limite, divinizată, adulată, susținută necondiționat! Nicio altă echipă căzută în glod nu s-a ridicat atât de repede! “Lupii” au făcut-o fiind încurajați, aplaudați, beneficiari de dragoste adevărată! 14.000 de bilete vândute la acest nivel reprezintă suprema confirmare!

Știu cu siguranță, de acum povestea Petrolului va putea continua! Echipa are susținerea financiară a grupului de calibru mondial Veolia și oameni capabili să o conducă. Are spirit, dorință de afirmare, caractere în întregul concept! Are viață și culoare! Are foame de performanță! Și inimi multe în tribune, toate mari! Mari de tot!

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor