logo
RNTV Live

Inspectoratul Şcolar nu vrea mutarea şcolilor. Problema va fi decisă în consiliul local-VIDEO

Raluca Eparu

Inspectoratul Şcolar a refuzat propunerea Primăriei Ploieşti de a uni anumite unităţi şcolare, dar primarul Adrian Dobre nu are de gând să renunţe. Măsurile propuse de municipalitate vor fi dezbătute până la urmă în consiliul local, care este şi forul decident în această problemă. Dobre a spus astăzi într-o conferinţă de presă că nu este normal să susţii financiar unităţi şcolare care au un număr foarte mic de elevi, când ai putea să ai clase pline într-o singură unitate.

Vă reamintim că săptămâna trecută Primăria Ploieşti a propus mai multe modificări în ceea ce priveşte infrastructura şcolară din oraş . “Mutarea Liceului Tehnologic de Transporturi şi a Liceului Tehnologic “Ludovic Mrazeck” din fostele locaţii, este determinată de faptul că numărul de elevi înscrişi la aceste unităţi de învăţământ, este în scădere. Mai mult, cu o situaţie aproape similară se confruntă şi liceele Anghel Saligny şi 1 Mai, locurile în care ar urma să fie mutate Liceele Ludovic Mrazeck şi Transporturi, acestea având spaţiu excedentar, context în care alăturarea lor ar produce beneficii. Decizia referitoare la Liceul Tehnologic de Transporturi are ca fundament şi faptul că spaţiile de pe str. Văleni, în care se desfăşoară activitatea de învăţământ, fiind inadecvat,în formă actuală, nevoilor educaţiei. În ceea ce priveşte spaţiile potenţial rămase libere, în urma mutării acestea vor fi folosite pentru amenajarea unei grădiniţe pe str. Elena Doamna, după investiţii serioase şi a Arhivei Primăriei Municipiului Ploieşti, pentru spaţiul de pe str.Văleni, care va fi renovat în acest sens. La modificarea reţelei şcolare pentru anul şcolar 2017- 2018 s-a avut în calcul şi principiul teritorialităţii şi anume apropierea structurii de unitatea cu personalitate juridică. Ex.Şc.Gimnazială nr.19 ( aflată în Cartierul Mimiu ) devine structura a Şc. Gimnaziale Mihai Eminescu (cea mai apropiată unitate şcolară, aflată în Cartierul Bariera Bucureşti). În trecut aceasta era arondată Şcolii Gimnaziale Radu Stanian, de pe str. Bobâlna. De asemenea, s- a ţinut cont de optimizarea managementului, respectiv asigurarea deplasării facile a directorilor de la unitatea cu personalitate juridică, la unităţile arondate. Decizia de mutare a unităţilor de învăţământ este justificată, pe fond, de nevoia de reducere a cheltuielilor municipalităţii, deoarece facturile utilităţilor şi a reparaţiilor nu sunt în acord cu numărul de elevi, ci doar cu spaţiul aferent. Spre exemplu Şc. Nr.13 trece la Şc. Candiano Popescu, deoarece la un număr atât de mic de elevi, aprox. 180 înscrişi, se plătesc utilităţi în valoare aproape egală cu cele ale unor şcoli care au peste 400 de elevi.”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor