logo
RNTV Live

Interviu/ Graţiela Gavrilescu: ” Reprezentanţii ALDE Prahova vor solicita, luni, convocarea Congresului ALDE”

gg
rnews

Doamnă Președinte Gavrilescu, în decembrie, anul trecut, discutam despre provocările unei campanii parlamentare foarte grele pentru Filiala Prahova a ALDE, pe care o conduceți, dar și pentru dumneavoastră personal, în calitate de candidat ALDE pentru Camera Deputaților. Iată că ați avut succes și ați intrat, alături de PSD la guvernare, ați redevenit ministru dar, ca un făcut, astăzi, tot despre provocări suntem nevoiți să stăm de vorbă! Vă rog să comentați, pe scurt, câteva episoade din istoria noastră recentă: Sevil Shhaideh, Ordonanța 13 și protestele, întârzierea promulgării Bugetului pe 2017 și, de curând, Nicușor Dan scrisoare către ALDE Europa.

G.G.: Pentru mine, pentru echipa ALDE Prahova, rezultatul alegerilor, deși putea fi și mai bun!, a fost o confirmare a faptului că prahovenii, cărora vreau să le mulțumesc din suflet și cu acest prilej!, au înțeles mesajul nostru electoral, autentic liberal. Am vrut și vrem să le redăm România românilor: prin respectarea drepturilor și libertăților noastre fundamentale, pe care tehnocrații au avut nerușinarea de a le numi ”un lux”, printr-un program de investiții amplu, bine fundamentat, care să ne aducă tuturor bunăstare pe termen lung, siguranța zilei de mâine și locuri de muncă pentru cei plecați să lucreze în străinătate. Ne dorim concurență corectă în lumea afacerilor, eliminarea discriminărilor cu efecte fiscale între firmele românești și cele străine, un sistem de sănătate modern, învățământ ancorat în realitate, competitiv… Aceste obiective se regăsesc, punct cu punct, în Programul de guvernare, pe care ni l-am asumat, după 11 decembrie anul trecut, alături de PSD, și care a primit și girul Parlamentului României. Mai spun doar atât: este primul program de guvernare construit pe etape, cu termene concrete, care decurg unul din celălalt, cu o puternică susținere parlamentară și extraparlamentară: sindicate, mediul de afaceri, organizații profesionale etc. Dar, pentru că trăim în România, ca de obicei, s-au găsit unii dintre ai noștri care să pună propriile interese înaintea binelui general. Așa îmi explic eu și refuzul numirii doamnei Sevil Shhaideh ca premier, și exacerbarea falsei probleme a Ordonanței 13, care s-a dovedit a fi nu doar constituțională, ci absolut necesară în contextul în care guvernarea tehnocrată a lăsat un vid legislativ în privința incriminării abuzului în serviciu și, mai recent, tergiversarea – la limita maxim admisibilă – a promulgării bugetului. Să sperăm ca, măcar de acum înainte, să intrăm în normalitate și să putem continua, în grafic, punerea în aplicare a Programului de guvernare, pe care îl așteaptă milioane de români!

Cum vă explicați, totuși, că președintele USR, Nicușor Dan, acum trei zile, le-a adresat președinților ALDE Europa și Grupului ALDE din Parlamentul European o scrisoare prin care îl acuză pe domnul Tăriceanu că, alături de PSD, “a devenit unul dintre cei mai mari inamici ai luptei anti-corupţie şi o ameninţare majoră pentru instituţiile implicate în această luptă”?

G.G.: Gesturile politice ale domnului Nicușor Dan sunt imposibil de explicat, așa cum, de altfel, sunt și rezultatele pe care le-a obținut în alegeri sau, și mai aplicat, cum nici dumnealui însuși nu poate să își explice și să justifice niște sute de mii de euro de unde, când și cum i-au circulat prin conturi, ”mărturisind” că… nu își mai amintește. Și, atunci, cum aș putea eu să îi pretind domnului Nicușor Dan să își ”amintească” decizia Curții Constituționale pe Ordonanța de Urgență? Sau să țină cont de aceasta? Știți cum se spune: de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

Cum comentați încrâncenarea și, totodată, divizarea românilor din ultimele două luni?

G.G.: Cu îngrijorare! Nu avem nevoie, ca țară, de falii care să ne despartă, mai ales pe false subiecte, induse, cu abilitate, de profesioniști ai manipulării. Eu sunt adepta bătăliilor politice purtate pe față, cu arme cinstite, legale: de la fapte ce pot fi probate prin mijloace legale și până la mitinguri de protest autorizate, de la anchete judiciare și parlamentare făcute corect și până la referendumuri corecte!  Ca reprezentant al ALDE, unicul partid liberal al acestei țări, consider că am datoria de a milita pentru apărarea democrației în respectul Constituției!

Din câte am aflat, luni, va avea loc Delegație Permanentă a ALDE. Cu ce mandat vor participa membrii prahoveni?

G. G.: În urma întâlnirilor pe care le-am avut cu aleșii noștri, ne vom duce cu două mesaje foarte clare: Primul – că, acum, după promulgarea bugetului, dorim să urgentăm, la guvernare, îndeplinirea Programului, așa cum am promis. Cel de-al doilea se referă la activitatea internă a partidului, și ține, dacă vreți, și de tradiția liberalismului ca, după încheierea unui exercițiu electoral, conducerea să prezinte rezultatele obținute și să se facă alegeri.

Astfel, în Delegația Permanentă de luni, reprezentanții Filialei Prahova vor solicita convocarea Congresului ALDE. Apreciem că ar fi oportun ca, la sfârșitul lunii martie, sau la începutul lui aprilie, să convocăm Congresul pentru alegerea conducerii noastre centrale. Votul pe care îl vor primi liderii ALDE va fi, astfel, o confirmare a încrederii de care aceștia se bucură din partea organizației pentru viitorii patru ani și vom avea siguranța unității și determinării partidului de a aplica, ferm și curajos, programul și principiile asumate public.

sursa – preluare www. faptdivers.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor