logo
RNTV Live

Investiții în Sănătate. CJ Prahova alocă fonduri importante din bugetul pe 2018. Vezi care sunt proiectele

aripă
rnews

CJ Prahova alocă fonduri importante din bugetul pe 2018

Consiliul Județean Prahova a alocat sume importante din buget pentru investiții la spitalele din Ploiești. 

“Am încercat să ne încadrăm în cheltuielile de dezvoltare pentru a acoperi în special investițiile avute în vedere pe partea de Sănătate”, a spus, la ședința pe buget, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader.

Iată câteva dintre obiectivele prioritare:

*finalizarea lucrărilor de reparații capitale și de modernizare la Spitalului Județean de Urgență Ploiești, până în noiembrie. Finanțarea ajunge la circa 8,2 milioane de lei.

*3 milioane de lei au fost alocate pentru maternitate. La fel, pentru reparații și modernizări ale spațiilor.

*Extinderea Spitalului Județean de Urgență cu un corp nou de clădire. La acest moment, estegata studiul de fezabilitate.

*Extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, din fonduri europene. Se dorește o îmbunătățire semnificativă a actului medical. Recepția pentru pacienți va avea un spațiu rezervat. Iar aparținătorii care așteaptă în sala de primiri urgențe nu se vor mai intersecta cu bolnavii aduși cu salvarea, de exemplu.

„Pe lângă aceste investiții în modernizarea spitalelor, vom urmări, pe de altă parte, și cum se acţionează pentru schimbarea atitudinii personalului medical față de pacienți și față de aparținători”, a mai spus Bogdan Toader.

*Consiliul Județean Prahova va colabora cu Primăria Ploiești pentru construirea unui imobil destinat funcționării primului aparat de radioterapie din județ.

*Extinderea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență, în condițiile în care numărul pacienților care apelează la serviciile medicale ale acestei unități este în continuă creștere.

Sursa: Ziarul Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor