logo
RNTV Live

Invitaţie la concert. Fagotistul Cristian Buciumaș cântă din nou la Ploiești

unnamed
Mihai Constantinescu

Invitaţie la concert. Fagotistul Cristian Buciumaș cântă din nou la Ploiești

Filarmonica “Paul Constantinescu” vă așteaptă joi, 13 iunie, de la ora 19.00, la un concert care-l are solist invitat pe fagotistul Cristian Buciumaș. Acesta este artist – instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” din București.

Orchestra simfonică ploieşteană, la al cărei pupitru dirijoral se va afla maestrul Walter Hilgers, are în program Uvertura operei „Il signor Bruschino”, de Gioachino Rossini, Concertul în Fa major, WoO 23, pentru fagot și orchestră, de Johann Nepomuk Hummel și Simfonia I în Do major, op. 21, de Ludwig van Beethoven.

Cristian Buciumaș este absolvent al Liceului de Artă „Octav Băncilă” din Iași (2002), Universității Naționale de Muzică București – Facultatea de Interpretare Muzicală – secția Fagot (2006) și al studiilor de Master la aceeași Universitate (2008).

De asemenea, s-a perfecționat prin cursuri de măiestrie susținute de artiști precum prof. George Hariton (România), David Rachor (SUA), Benjamin Coelho (SUA), Frank Leblois (Franța), Godri Orban, Miltiade Nenoiu (România).

Deținător a numeroase premii I la competiții naționale (2007- Premiul I la Concursul Național de Fagot, București, Ediția a III-a, 2006 – Premiul Special la Bursa Yamaha România, 2004 – Premiul I la Concursul Național de Fagot, București, Prima ediție, 2001 – Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, București, 2000 – Premiul I la Olimpiada Națională de Muzică, Ploiești, 2000 – Premiul I la Concursul Național de Interpretare, Tulcea, 1998 – Premiul I la Concursul Național „Lira de Aur”, Suceava), Cristian Buciumaș este în prezent artist – instrumentist al Filarmonicii „George Enescu” din București.

Colaborează cu Orchestra Națională Radio, are turnee în străinătate cu formații camerale și orchestre simfonice, dar are și activitate solistică, susținând concerte alături de Filarmonica „Moldova” Iași, Orchestra de cameră Radio, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești (al cărui angajat a fost între anii 2002-2015), Filarmonica „Mihail Jora” Bacău.

Biletele, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 – lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală, la standul special amenajat în Cora – AFI Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.ro.

comunicat Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploieşti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor