logo
RNTV Live

Iohannis nu o revocă pe Kovesi! PSD nu se lasă. Următorul pas în războiul cu DNA

kovesi decorata
rnews

PSD nu se lasă. Următorul pas în războiul cu DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seara, că nu o va revoca din funcţie pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, așa cum ceruse ministrul Justiţie.

Tudorel Toader a anunţat pe Facebook că va sesiza CCR, pe motiv de conflict juridic de natură constituţională, sperând că CCR îl va obliga pe Iohannis să o dea jos pe Kovesi, scrie Adevărul.

Declarație Klaus Iohannis:

Ministrul Justiţiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului-şef DNA. Ultimul cuvânt îl are, conform legii, preşedintele. La mijlocul luinii martie mi-a fost înaintat şi avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie decât aşa-zisul raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, chiar dacă avizul nu obligă, el nu poate fi ignorat. Două autorităţi ale statului, Ministerul Justiţiei şi CSM, ajung la concluzii diametral opuse. Evaluarea ministrului Justiţiei poate fi subiectivă. Drept urmare, motivele de revocare prezentate de Ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. Ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA.

Anunțul lui Tudorel Toader

„În condiţiile în care Preşedintele României nu are abilitarea legală şi nici competenţele funcţionale de evaluare a activităţii profesionale şi manageriale desfăşurate de procurorul şef al DNA; În condiţiile în care argumentele care au stat la baza declanşării procedurii de revocare au devenit mai actuale şi mai consistente; Văzând legislaţia aplicabilă în acest domeniu; Valorificând jurisprudenţa instanţei de contencios constituţional, Vom sesiza Curtea Constituţională cu privire la refuzul Preşedintelui de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA !“.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor