logo
RNTV Live

Iris Apfel, cunoscută sub numele de „starleta geriatrică” și un icon al modei din New York, a încetat din viață la vârsta de 102 ani.

Iris_Apfel_1
Constantin Corina

Excentrica Iris Apfel a încetat din viață vineri, la venerabila vârstă de 102 ani. Anunțul trist a fost făcut de contul ei oficial de pe rețeaua de socializare Instagram.

Într-o postare solemnă, contul lui Iris Apfel a marcat sfârșitul unei vieți pline de culoare și creativitate. O simplă mențiune a datelor de naștere și deces, însoțită de o imagine ce o înfățișa pe doamna într-o rochie lungă, aurie, și ochelari masivi de un negru intens, a fost suficientă pentru ca urmăritorii să își dea seama despre ce este vorba.

Cunoscută drept „starleta geriatrică”, Apfel și-a asumat cu mândrie acest titlu și a lăsat o amprentă puternică prin colaborări diverse, inclusiv cu branduri celebre precum H&M, Citroën, Magnum, Happy Socks și MAC.

Cu o uriașă audiență de 2,9 milioane de abonați pe Instagram, Iris Apfel a fost o prezență constantă la evenimentele de modă, zâmbind emblematic și etalând cele mai noi creații ale marilor designeri, cu multă mândrie și stil, chiar și dintr-un scaun cu rotile.

Ea a devenit un simbol al modei datorită vestimentației sale excentrice și colorate.

În 2005, Muzeul Metropolitan din New York i-a dedicat o retrospectivă garderobei sale, iar în 2016 colecția ei impresionantă de haine și accesorii a fost expusă la Bon Marche din Paris.

Născută în 1921 în Queens, Apfel a fost designer de interior și a participat la renovarea Casei Albe pentru nouă președinți. Apfel credea că „îmbrăcatul ar trebui să fie distractiv” și încuraja femeile să adopte un stil diferit.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor