logo
RNTV Live

Italia și Bulgaria sunt principalele țări din UE unde pleacă băuturi, alimente și țigări din România

export alimente tutun (Large)
rnews
Aproximativ 70% din exporturile României pe teritoriul Uniunii Europene (UE 28) şi 60% din livrările la nivel internaţional de alimente, băuturi şi tutun sunt direcţionate către cinci ţări, arată o analiză a ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).
Astfel, Italia, Bulgaria, Germania, Ungaria şi Marea Britanie aduc în buzunarele producătorilor locali de alimente, tutun şi băuturi peste 1,1 miliarde de euro. Dependenţa exporturilor de un număr redus de ţări ridică un semn de întrebare în ceea ce priveşte stabilitatea livrărilor în străinătate în cazul unei crize care ar putea afecta schimburile comerciale, dar şi puterea României pe piaţa internaţională a bunurilor şi serviciilor.
Astfel, mai puţin de 15% dintre produsele alimentare, băuturile şi tutunul realizate pe plan local depăşesc graniţele Uniunii Europene.
Peste 749 milioane de euro reprezință valorea anuală a exporturilor Româniai către Italia, țara aflată pe primul loc din Uniunea Europeană în care România trimite alimente, tutun și băuturi.
sursa foto: economica
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor