logo
RNTV Live

Iţi doreşti ca ziua să fie mai mare? Ziua va avea 25 de ore

Comisia Europeană ora de iarnă Ora de iarnă 2017
Mihai Constantinescu

Ziua va avea 25 de ore

Iţi doreşti ca ziua să fie mai mare? Ziua va avea 25 de ore.

Toată lumea se plânge că nu are timp. Specialiştii vin cu informaţii care vor bucura pe mulţi. Mai exact, în curănd ziua va avea 25 de ore, pe măsură ce Luna se îndepărtează de planeta noastră.

Potrivit realitatea.net în urmă cu 1,4 miliarde de ani, o zi pe Pământ avea 18 ore. Ziua a crescut la 24 de ore în miliarde de ani, asta pe măsură ce Luna era tot mai departe de Terra. Atunci Luna era mult mai aproape de planeta noastră. Satelitul natural al Pământului a început să se îndepărteze modificându-și axa de rotație, iar zilele vor fi tot mai lungi, potrivit aceleaşi surse.

„În timp ce Luna se îndepărtează, Pământul se comportă ca un patinator în mișcare de rotație, care încetinește în timp ce își întinde brațele. Una dintre ambițiile noastre a fost să folosim astrocronologia pentru a determina timpul chiar și în trecutul foarte îndepărtat, să construim scale de timp geologice foarte vechi. Vrem să putem studia pietre vechi de miliarde de ani într-un mod comparabil cu procesele de studiu geologic moderne”, a spus profesorul de geoștiință Stephen Meyers, de la Universitatea Wisconsin-Madison.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor