logo
RNTV Live

ITM Prahova a făcut ravagii printre angajatori. Amenzi de 329.000 lei doar luna trecută. Avertisment IMPORTANT

inspectorii ITM Prahova
Mihai Constantinescu

ITM Prahova a făcut ravagii printre angajatori. Amenzi de 329.000 lei doar luna trecută. Avertisment IMPORTANT

Munca le negru sau lipsa securităţii şi sănătăţii în muncă  sunt principalel probleme depistate de inspecotii ITM Prahova în urma controalelor realizar’te pe parcursul lunii trecute.

Concret, în domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 238 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 329.000 lei. Totodată, inspectorii de muncă au identificat 59 de persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru munca nedeclarată, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 110 de controale şi 102 de angajatori au fost sancţionaţi contravenţional. S-au aplicat amenzi în valoare de 29.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 35 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă  sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

Controale intensificate

Inspectorii ITM Prahova avertizează că, în perioada următoare, vor intensifica acțiunile de control- În vizor vor fi în special șantierele și activitățile conexe în construcții. Companiile cu profil în construcții sunt avertizate să se asigure de deplina legalitate a activităților pe care le desfașoară, prin întocmirea contractelor  individuale  de muncă, dar şi prin respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă și instruirea personalului.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-premiera-absoluta-peste-1000-de-perchezitii-pe-colete-trimise-pe-corespondenta/?fbclid=IwAR2SwXs7sLZmlM8MhmUBcd4KN0aGmdfS0GvAdZ_m-3ij9sUkGhzbhAg-zT4

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor