logo
RNTV Live

Jandarmeria pune bețe în roate Petrolului!

FOTBAL:ROMANIA-UNGARIA,PRELIMINARIIL C.E 2016 (11.10.2014)
Cristian Anghelescu

Odată cu noul drum al echipei în campionatul Ligii A Prahova, speram ca toate incidentele pe care jandarmii din dispozitive le aveau cu suporterii “lupilor” să înceteze.
Nu au mai existat bannere ofensatoare, cu tentă rasistă sau xenofobă, au dispărut scandările triviale la adresa FRF și LPF, nu s-au mai aruncat petarde sau fumigene în teren. Așadar, condiții optime pentru a urmări festivalul tribunelor, cu manifestări ale bucuriei acompaniate de cântecul peluzelor.
Și totuși, la limita de sus a scrupulozității, angajații Jandarmeriei delegați la meciurile echipei au găsit de cuviință să întocmească rapoarte și, implicit, să amendeze clubul nou înființat! De ce? Pentru niște lumânări care în contact cu aerul degajă niște fum? Deloc toxică, nepuluantă, fumigena care colorează peluzele în galben și albastru părea tabloul exact al debutului de meci, acțiunea repetabilă săptămânal în tribunele Europei, pe marile ei stadioane, smulgând aplauze și ovații din partea tuturor spectatorilor! La noi, într-o țară în care se întâmplă nenorociri pe bandă rulantă și Jandarmeria privește cu neputință, astfel de acțiuni sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc prin amenzi acordate clubului!
Mai mult, catalogând întâlnirile Petrolului drept meciuri cu factor de risc cel puțin mediu, aceștia solicită clubului angajarea unei firme de pază și protecție cu cel puțin 60 (șaizeci) de oameni în dispozitiv, altfel anunțând că meciul nu se poate disputa! Absolut incredibil!
Domnilor de la Jandarmerie, stimabililor, este vorba despre un eveniment organizat la nivelul eșalonului patru, într-un campionat gestionat de AJF Prahova, entitate care nu are în statutul său astfel de prevederi legate de pază și ordine. Am văzut sute de meciuri la acest nivel, pe zeci de stadioane ale Prahovei și ale țării dar nicăieri nu am remarcat prezența vreunui jandarm! Sau, și dacă era, viziona meciul și… atât! În regulă, sunt de acord ca la un joc în care se strâng 5-6000 de spectatori să se regăsească 15-20 de stewarzi și câțiva jandarmi, la porțile de intrare. Dar de aici și până la 60… e cale foarte lungă! V-ați gândit că toți aceștia sunt plătiți pe convenții civile cu 100 de lei pe lună, adică 50 de lei per eveniment, vorbind de fotbal? Și că patronul firmei de securitate solicită clubului sume variabile în funcție de numărul de agenți angajați? Spre exemplu mâine, firma Roky Randory a lui Mihai Ion abia a strând 40 de stewarzi, alți 20 fiind detașați de la Poliția Locală! Și asta după îndelungi parlamentări, acest serviciu public specializat aflat în subordinea Consiliului Local refuzând, inițial, orice implicare de acest gen!
Concluzia? Luând astfel de decizii, conducerea clubului se va afla în neplăcuta situație de a nu reuși să mai organizeze evenimente pe “Ilie Oană”! Știu, pentru dumneavoastră ar fi perfect, că doar scăpați de un mare chin la final de săptămână! Dar suporterii, iubitorii de galben și albastru și, mai mult, contribuabili la bugetul de unde dumneavoastră sunteți plătiți, credeți că vor fi de acord cu asta? Eu știu că nu! Și nu va ieși bine…

sursa foto: sportpictures.eu

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor