logo
RNTV Live

Jeremy Clarkson desființează Dusterul: Nimeni nu îl va conduce cu demnitatea întreagă!

jeremy_clarkson_71727700
Ciprian Radu

Jeremy Clarkson desființează Dusterul

Jeremy Clarkson, fost realizator al emisiunii Top Gear, a realizat o recenzie acidă la noua generaţie Dacia Duster, pentru Sunday Times.

Ca de obicei, Clarkson este foarte acid când vine vorba de români și de mașina produsă în România.

“Duster este produs de câţiva oameni care încă locuiesc în România, folosind unelte şi piese de care proprietarul Daciei, Renault, nu mai are nevoie.

Noul Duster este, în realitate, un vechi Clio. Maşina costă mai puţin de 10.000 de lire sterline, cu o treime mai ieftină decât oricare dintre rivalii săi. Ai presupune că noul Duster a fost făcut din cutii de CD reciclate într-un atelier murdar vietnamez de către copii sclavi. Maşina pe care am testat-o a fost una cu patru cilindri pe benzină, de 1,6 litri, care vine din zilele dinaintea turbo-încărcării.

În cea de-a şasea viteză, pe autostradă, această maşină nu va accelera deloc. Doar dacă nu cobori, dar numai din cauza gravitaţiei. Ceea ce vei face cu piciorul drept este irelevant. Pentru a rezolva problema, trebuie să cobori până în viteza a patra, care îţi dă un anumit control în picior, dar zgomotul trece de la a fi enervant la asurzitor. În oraş, maşina are o problemă şi mai mare.

În loc aibă o cutie de viteze cu rază mică de acţiune, care ar fi fost costisitoare, Dacia a încercat să ofere o senzaţie de rază mică la prima şi la a doua viteză, la tracțiunea integrală. Acest lucru înseamnă că trebuie să schimbi în a treia viteză dacă mergi cu aproximativ 4 mile  la oră.

 

 

 

 

 

 

 

Am învăţat după puţin timp să încep în a doua viteză, să urc până la linia roşie, până când sângele mi-a ţâşnit din urechi şi apoi să trec în a treia, unde serviciul normal a fost reluat. A patra a fost normală. Dar de acolo a fost logic să mergem direct la a şasea, ceea ce înseamnă că a cincea era inutilă.

Nimeni nu va conduce un Duster fără probleme. Sau liniştit. Sau cu demnitatea intactă. Şi are personalitatea unei lămpi stradale sau a unei maşini de spălat.

Permiteţi-mi să spun aşa: nimeni nu va da Duster-ului lor un nume drăguţ.

Are un preţ din 1956, deci presupun că nu ar trebui să fiu dezamăgit că are o viteză maximă de 1956”, a spus fostul realizator al Top Gear.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor