logo
RNTV Live

Joc spectacol, în „Olimpia”, încheiat cu victorie de trei puncte

andrei-grigoras-cronica-galati-retur-f2-650×256
Cristian Anghelescu

Sezonul din Divizia A1 la volei masculin se apropie de deznodământ, aseară având loc etapa a III-a din returul Fazei a II-a.

În Grupa I valorică (locurile 1-6), Tricolorul LMV Ploieşti a primit vizita echipei CS Arcada Galaţi, a doua clasată a ierarhiei înaintea rundei, care venea în Sala „Olimpia” cu gândul de a-și păstra șansele la titlul național, printr-o victorie.

De asemenea, după două înfrângeri consecutive, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu urmăreau să revină pe calea victoriei, mai ales că în Sala „Olimpia” nu au cedat decât de două ori în acest sezon. Iar Tricolorul LMV nu a dezamăgit, obținând o victorie de trei puncte, la capătul unui meci spectaculos, încheiat cu un rezultat care menține echipa ploieșteană în cursa pentru locul al patrulea.

În primul set, Tricolorul LMV a început bine, scor 3:1, dar CS Arcada Galați a preluat conducerea, după trei puncte la rând. Apoi, oaspeții s-au distanțat la două lungimi, scor 6:4, pentru ca, după primul timeout tehnic, să se desprindă la patru puncte, scor 12:8. Timpul de odihnă solicitat de antrenorul Sergiu Stancu a fost bine primit de ploieșteni, care au revenit, treptat, în joc, apropiindu-se la un singur punct, scor 14:13, prin Centelles și Zhylinskyi.

CS Arcada a ajuns, totuși, în avantaj la cel de-al doilea timeout tehnic, scor 16:14, dar Tricolorul LMV a egalat, după două puncte la rând. Gălățenii au refăcut imediat diferența de două lungimi, după care la gazde au intrat Ghimeș și Grigoraș. Iar aceștia au dat primul semnal al revenirii în tabăra ploieșteană, egalând situația de pe tabelă la 18, după o perioadă în care și Skundric a avut o contribuție importantă.

Oaspeții au replicat, revenind în frunte, scor 21:19, moment în care Ghimeș și Grigoraș au găsit slăbiciunile din defensiva gălățeană preluând conducerea, după un parțial de 4:1, scor 23:22. Gălățenii au egalat, în primă fază, dar au greșit serviciul oferind minge de set gazdelor, fructificată printr-un atac reușit al lui Milivojevic, scor 25:23.

În setul secund, tot Tricolorul a condus în primele momente, scor 3:2, dar o preluare mai puțin reușită le-a oferit ocazia oaspeților să preia inițiativa, scor 5:3. Grigoraș a egalat la 5, iar Zhylinskyi a readus conducerea gazdelor, printr-un blocaj spectaculos, scor 7:6, pentru ca Dushkov să ofere un ecart de două lungimi ploieștenilor la primul timeout tehnic.

Grigoraș și Voinea, din serviciu, au mărit diferența la trei puncte, scor 11:8, pentru ca un blocaj al lui Duskov, un atac reușit de Grigoraș și un as al lui Milivojevic să desprindă Tricolorul LMV la cinci lungimi, scor 16:11. CS Arcada a redus din diferență, pe moment, dar Voinea, Centelles, Dushkov și Milivojevic au desprins gazdele la șase puncte, scor 23:17.

A urmat replica oaspeților, care se luptau pentru titlul național, reușind să neutralizeze ecartul ploieștenilor, prin șase puncte consecutive. Milivojevic, însă, a oprit seria gălățenilor, iar, apoi, Carrasco l-a găsit perfect pe același Milivojevic, care a închis setul la scorul de 25:23.

În prima parte a setului al treilea, echipele au alternat la conducere, fără să se desprindă vreuna la mai mult de două puncte (scor 6:4 pentru CS Arcada). Dar, de la 9:8 pentru Tricolorul, oaspeții au preluat controlul jocului, blocând mai bine tentativele de atac ale gazdelor, desprinzându-se la 14:9, diferență înregistrată și la cel de-al doilea timeout tehnic.

Milivojevic, Dushkov (blocaj) și Centelles a readus echipa ploieșteană în joc, scor 16:14. CS Arcada a replicat prin două puncte consecutive, dar Tricolorul LMV nu a cedat, iar Dushkov, Centelles și Zhylinskyi au egalat situația de pe tabelă la 21. Oaspeții, însă, au găsit schemele potrivite pentru a se desprinde din nou, ajungând la trei mingi de set, după trei puncte la rând.

Vargas și Milivojevic au neutralizat primele două oportunități ale gălățenilor, dar nu și pe cea de-a treia, astfel că CS Arcada și-a adjudecat setul cu scorul de 25:23.

În setul al patrulea Tricolorul LMV a început cu gândul să încheie partida în acest act, ducând scorul la 3:1, respectiv 4:2. Dar, echipa din Galați a răspuns, preluând conducerea, ulterior, prin patru puncte la rând. Zhylinskyi și-a continuat jocul bun la fileu, contribuind alături de Milivojevic la o serie de trei puncte consecutive a ploieștenilor, prin care au revenit în frunte, scor 7:6.

CS Arcada a întors rezultatul, printr-un parțial de 4:1, însă Riabukha, Zhylinskyi și Grigoraș au egalat la 12. Oaspeții s-au desprins, apoi, după un nou parțial de 5:2, de data aceasta, scor 17:14. Dar, de la 18:15, Tricolorul a blocat încercările de atac ale gălățenilor, cu Riabukha în prim plan, iar ploieștenii s-au desprins la trei lungimi, scor 21:18. Grigoraș a menținut ecartul la trei puncte în favoarea gazdelor, după care elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu și-au creat patru șanse de meci, încheind partida din a doua oportunitate, scor 25:21.

Astfel, ploieștenii au obținut toate cele trei puncte puse în joc, iar înfrângerea suferită de Steaua București, pe teren propriu, cu SCM U Craiova, scor 1:3 (23:25, 18:25, 25:19, 14:25), menține echipa ploieșteană în calcule pentru locul al patrulea, cu două meciuri rămase de disputat. În celălalt meci al etapei, Volei Municipal Zalău a învins, în deplasare, pe CSM București, scor 3:0 (25:23, 25:23, 25:14).

Iar situația din clasament arată astfel: 1. Volei Municipal Zalău 73p, 2. SCM U Craiova 68p, 3. CS Arcada Galați 67p, 4. Steaua București 60p, 5. Tricolorul LMV Ploiești 55p, 6. CSM București 34p.

Casetă

Tricolorul LMV Ploieşti – CS Arcada Galaţi 3:1 (25:23, 25:23, 23:25, 25:21)

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploieşti; spectatori: circa 350.

Tricolorul LMV Ploiești: Jose Carrasco, Kostiantyn Zhylinskyi, Hiroshi Centelles, Daniel Vargas, Pavel Dushkov, Aleksandar Milivojevic – Goran Skundric. Au mai jucat Florin Voinea, Cosmin Ghimeș, Andrei Grigoraș, Kostiantyn Riabukha, Vladan Aleksic. Rezerve neutilizate: Tudorel Farcaș – Tomasz Rutecki. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

CS Arcada Galați: Nemanja Radovic, Caio De Pra Provenzano, Bojan Janic, Andrei Spînu, Andrey Zhekov, Miroslav Gradinarov – Nikola Rosic. A mai jucat Liviu Cristudor, Filip Despotovski, Șerban Pașcan – Marius Pîrvu. Rezerve neutilizate: Mihai Dumitrache, Andrei Laza. Antrenori: Nikolay Jeliazkov, Marian Apostu.

Arbitri: Silvian Lungu, Niculae Stan – ambii din București.

Observator FRV: Marian Păuşescu (București).

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor