logo
RNTV Live

La 6 și 9 ani, sunt deja consilierii ministrului Mediului. Cine sunt copii care au dat o lecție de civilizație unei întregi țări

gratiela si copii
rnews

La 6 și 9 ani, sunt deja consilierii ministrului Mediului.

Georgian și Andrei au reușit să facă în trei zile, ce nu a făcut o întreagă comunitate.

Cei doi frați, locuiesc în Vatra Dornei. Sătui să vadă doar gunoaie în drumul lor spre școală, băieții și-au sacrificat timpul pentru joacă și s-au apucat să ecologizeze zona Todirenilor din localitate, cu propriile mâini.

Micuții au strâns, timp de  câteva zile, deșeurile aruncate de localnicii lipsiți de bunul simț, pe marginea drumului, sau pe trotuare.

Lecția incredibilă de civism, dar mai ales de ecologie, a ajuns și la urechile ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Ministrul nu a ezitat și a mers la Vatra Dornei pentru a-i cunoaște pe copii care sunt acum un exemplu pentru întreaga localitate, dar și pentru întreaga țară.

Grațiela Gavrilescu are acum doi consilieri onorifici: pe Georgian și Andrei.

Copii au primit și diplome din partea ministerului, dar și biciclete și dulciuri.

Iată ce a scris pe Facebook, ministrul Mediului:

”Astăzi i-am cunoscut pe Georgian și Andrei. Sunt doi copii minunați din Vatra Dornei, care au impresionat o țară întreagă cu gestul lor: din proprie inițiativă și-au sacrificat o zi de joacă și au strâns gunoaiele de pe strada lor. 

Și pentru că m-am aflat în județul Suceava, am vrut neapărat să îi cunosc pe acești doi micuți al căror gest are puterea de a inspira milioane de oameni.

Le-am adus în dar două biciclete, dar și penare din materiale reciclate și rechizite pentru toți colegii lor de clasă.

Iar începând de astăzi, Georgian și Andrei sunt consilieri onorifici ai ministrului Mediului! ”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor