logo
RNTV Live

La Piovra.Cum acționa grupul mafiot Saghel-Rădulescu-Ispas

Saghel
Mihai Constantinescu

Mafia din POLIȚIA și JUSTIȚIA prahoveană

Jurnaliștii de la ZiarulIncomod.ro au realizat o amplă anchetă care scoate la lumină MAFIA DIN JUSTIȚIE ȘI POLIȚIE. 

Pe 22 decembrie 2016, DNA i-a trimis în judecată pe Ispas Constantin- șef Serviciu Județean Anticorupție din cadrul Direcției Generale Anticorupție- acuzat de două fapte de trafic de influență, luare de mită, cercetare abuzivă în formă continuată, divulgare de informații secrete de stat și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată, Saghel Mihail Emanuel- șef Serviciu în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești- acuzat de șantaj, luare de mită, trafic de influență, divulgarea informațiilor secrete de stat, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri în formă continuată și Rădulescu Adrian Ionuț- adjunctul șefului Poliției Prahova (la data faptei ofițer în cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova)- pentru cercetarea abuzivă în formă continuată. Ispas Constantin mai este trimis în judecată pentru trafic de influență și folosire de informații nedestinate publicității în alt dosar instrumentat de DNA, ceilalți inculpați fiind Tudose Liviu Mihail- procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Dosaru Viorel- șef Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Mihăilă Aurelian Constantin- procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești și Ghiță Sebastian Aurelian- deputat în Parlamentul României la data faptelor.

În prezent, Emanuel Saghel- fost șef al Serviciului de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, Adrian Rădulescu- fost adjunct al șefului Poliției Prahova, Constantin Ispas- fost șef al Direcției Generale Anticorupție Ploiești din cadrul Ministerului de Interne, sunt cercetați de DNA Ploiești într-un alt dosar penal, fiind acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic de influență și operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

VEZI ȘI https://portal.republikanews.ro/fostii-sefi-din-politia-prahova-retinuti-sunt-cercetati-intr-un-nou-dosar/

Dincolo de legăturile politice vitale pentru menținerea sau accederea în funcții, grupul infracțional organizat proteja anumiți oameni de afaceri sau când era cazul fabrica dosare penale, în funcție de interesele de moment. Când situația o impunea, membrii grupului se foloseau și de sprijin din mass-media locală.

Relevante în acest sens sunt declarațiile martorilor din dosar, documentele clasificate găsite la percheziții, precum și mai multe rapoarte informative care îi vizau pe toți cei care erau considerați oponenți ai grupului infracțional. Aceste rapoarte puteau fi folosite și pentru o eventuală protecție informativă sau pentru prevenirea întocmirii unor dosare penale.

La perchezițiile domiciliare s-au găsit și multe înscrisuri care vizau foști sau actuali șefi din cadrul Poliției Prahova, ofițeri de informații, dar și oameni politici cunoscuți: Mircea Cosma, Vlad Cosma, Andreea Cosma, Corneliu Anastase, Roberta Anastase, dar și Sebastian Ghiță. Chiar și actualul șef al Poliției Române, chestorul Bogdan Despescu, apare menționat într-un astfel de raport.

Citeste toata ancheta pe ZiarulIncomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor