logo
RNTV Live

Laura Codruța Koveşi pleaca in America în plin scandal DNA

Video/Update/Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi,a fost astăzi la Ploieşti
rnews
Laura Codruța Kovesi, invitată să susțină un discurs la ONU

Procurorul-șef la DNA, Laura Codruța Kovesi, a primit invitația de a susține un discurs în cadrul unei reuniuni la nivel înalt, organizate de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, ce va avea loc miercuri 23 mai 2018, la New York, se arată într-un comunicat al DNA. Potrivit sursei citate, dezbaterea la nivel înalt marchează aniversarea a 15 ani de la adoptarea Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției (UNCAC), cunoscută și drept Convenția de la Merida, semnată și ratificată de România, alături de alte 182 de state.

La reuniune participă președintele Adunării Generale a Națiunilor Unite, Miroslav Lajčák, și secretarul general al Națiunilor Unite, António Guterres.

Potrivit DNA, procurorul-șef Laura Codruța Kovesi a fost invitată să vorbească în deschiderea primei sesiuni de dezbateri, intitulată “15 ani de implementare a Convenției – tendințe, realizări și provocări”.

Reuniunea va găzdui două sesiuni de dezbateri la care, pornind de la prezentările făcute de experții invitați, ceilalți participanți vor avea posibilitatea să adreseze întrebări și să împărtășească aspecte rezultate din experiența țărilor pe care le reprezintă.

În conformitate cu Rezoluția 72/196, adoptată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în vederea organizării acestei reuniuni la nivel înalt, președintele forului menționat va întocmi o sinteză a discuțiilor, document ce urmează a fi transmis Conferinței statelor membre ale Convenției – for decizional – precum și tuturor statelor membre ale ONU.

Sursa: g4media.ro
romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor