logo
RNTV Live

Laura Codruța Kovesi rămâne pe poziții. Declarații la CSM

Laura Codruța Kovesi rămâne pe poziții.
Ciprian Radu

Laura Codruța Kovesi rămâne pe poziții

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că nu demisionează din funcție. Procurorul șef al DNA se află la Consiliul Superior al Magistraturii care discută solicitarea de revocare a doi procurori.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți, la sediul CSM, că nu are motive să își dea demisia din funcție. Ea a precizat că nu sunt tensiuni în DNA.

“Nu este vorba de niciun conflict. Este o cerere prin care am cerut un aviz consultativ în vederea revocării a doi procurori care lucrează în DNA. Am cerut revocarea a doi procurori, conform procedurii. Nu pot să detaliez motivele. Nu este nicio tensiune, activitatea se desfășoară normal. Sunt peste 160 de procurori în DNA. Aici vorbim de propunerea de revocare a doi procurori din DNA”.

Laura Codruța Kovesi

Întrebată dacă își va da demisia din funcție, aceasta a negat, spunând că nu are motive.

CITEȘTE și Dosarul în care Ghiță este acuzat că l-ar fi mituit Bădescu, amânat 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) discută marți cererea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, de revocare din funcție a procurorilor Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga, dar și solicitările de încetare a activității formulate de anchetatorii Adrian Țîrlea și Doru Văcaru.

Lui Moraru Iorga i se reproşează că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile.

Ulterior, procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae au sesizat Inspecţia Judiciară acuzând că procurorul şef al DNA se implică în ancheta privind înregistrarea unei şedinţe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor şi solicitând teste cu detectorul de minciuni.

 

Sursa: AGERPRES

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor