logo
RNTV Live

Lecția de chineză a Simonei Halep

simona halep castiga la shenzhen 2018
Cristian Anghelescu

Lecția de chineză a Simonei Halep

Finala de simplu de la Shenzhen, dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, a fost amânată din cauza condițiilor meteo până după prânz.

În jurul orei 11:00, organizatorii turneului au luat decizia de a muta în sală atât finala de simplu cât și pe cea de dublu. Din păcate pentru spectatori dar și pentru telespectatori, condițiile oferite nu au permis vizionarea meciului, astfel încât doar agențiile de presă au putut relata desfășurarea jocului.

Organizatorii au anunțat că le vor da înapoi banii tuturor celor care au cumpărat bilete la finale, dat fiind faptul că sala în care se vor desfășura meciurile nu are tribune și spectatorii nu pot veni la meciuri!

Finala de simplu

Prima finală, cea de simplu dintre Simona Halep și Katerina Siniakova, a început la 12:20, Simona fiind prima la serviciu.

După un prim game câștigat lejer, cehoaica a egalat dar Simona a reacționat perfect valorificându-și serviciul și, imediat după, bifând primul break al partidei, 3-1, după un game câștigat la zero! Scorul a devenit 4-1 și, imediat, 5-1 după un al doilea break câștigat en-fanfare! Pe propriul serviciu, Simona a finalizat setul, 6-1, după doar 25 de minute!

Setul al doilea

Setul al doilea a debutat cu serviciul Katerinei, aceasta riscând mai mult și reușind să se bucure prima. Simona nu a lăsat-o decât 4 minute pentru că egalarea nu a întârziat să vină, 1-1! Cehoaica nu s-a lăsat și, după alte 4 minute, și-a câștigat serviciul. Mai mult, la capătul unui ghem extrem de disputat, ea a reușit primul break al partidei, 1-3! Rănită în orgoliu, constănțeanca a făcut re-break dar nu și-a putut concretiza avantajul serviciului, 2-4! Mai mult, dezlănțuită, Siniakova a făcut 2-5 și apoi 2-6, printr-un nou break și egalând situația pe tabelă după 28 de minute de joc pe care l-a controlat!

Setul decisiv

Prima la serviciu, Siniakova a încercat ce știa mai bine, serviciu și vole, dar românca a taxat-o din prima câștigând break-ul dătător de speranțe: 1-0! Simona și-a câștigat serviciul, 2-0, și a făcut un nou break, senzațional, la zero: 3-0! În mare vervă, descătușată, Simona făcut 4-0 și, imediat, după un alt break, 5-0! Nu a mai fost loc de nicio discuție, românca făcându-și serviciul și câștigând la zero, în 20 de minute, un meci pe care și l-a făcut greu doar în setul secund!

Finala de dublu, după o pauză obligatorie

După o pauză, perechile Simona Halep / Irina Begu și Katerina Siniakova / Barbora Krejcikova vor disputa finala de dublu. Este clar, va fi un meci al orgoliilor rănite pentru Siniakova, cehoaica căutând să plece de la Shenzhen, alături de compatrioata sa, măcar cu un trofeu! Să vedem ce răspuns vor avea Simona&Begu!

https://www.facebook.com/halepband/videos/1915620271801303/

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor