logo
RNTV Live

Liceu antreprenorial în Prahova. Află cui aparţine iniţiativa

liceu antreprenorial
rnews

Liceu cu profil antreprenorial în Prahova, cel mai probabil la Ploieşti. Este  proiectul  pe care senatorul Radu Oprea vrea să îl pună în practică, aici, în judeţ, cât mai repede cu putinţă. Printr-o astfel de iniţiativă, parlamentarul prahovean vrea să ofere tinerilor prahoveni posibilitatea de a învăţa practic felul în care se pun bazele unei afaceri şi paşii pe care trebuie să îi urmeze aceştia pentru a avea succes. Liceenii vor avea parte de exerciţii practice prin care vor identifica o idee de afacere, vor lucra pentru dezvotarea ei astfel încât, după finalizarea studiilor, să ăşi lanseze afacerea proprie pe care să o prezinte în faţa unor investitori.

” La noi se punea ccent foarte mult pe teorie, astfel că mulţi tineri, chiar dacă au idei de succes, nu le pot aplica. Un liceu cu propfi antreprenorial i-ar ajuta pe aceştia să îşi dezvolte ideile şi ar ajuta , pe termen lung, economia judeţului. Este mare nevoie  aici, în judeţ, de programe de educaţie antreprenorială” a spus Radu Oprea.

La ora actuală, în România nu există un liceu antreprenorial, existând discuţii avansate pentru înfiinţarea unei astfel de instituţii de învăţământ, în 2018,la Piatra Neamţ.

 

foto ilustrativă

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor