logo
RNTV Live

Liceul Tehnologic Agricol din Barcănești propune elevilor şi profesorilor educaţia STEM

7fa04b93-20180910_100425
Mihai Constantinescu

Liceul Tehnologic Agricol din Barcănești propune elevilor şi profesorilor educaţia STEM

Învăţământul prahovean se confruntă cu o realitate de netăgăduit. Elevii actualei generaţii sunt mult mai motivați dacă subiectele sunt predate din perspective diverse și  dacă sunt bazate pe fapte din viața de zi cu zi.

Iată de ce, în perioada 2017-2019,  Liceul Tehnologic Agricol din Barcănești implementează proiectul  Erasmus FLIP TO LEARN, finanțat de Comisia Europeană, prin care se doreşte promovarea unui proces de predare-învățare deschis și inovator potrivit pentru noua generație de elevi.  Proiectul propune abordarea STEM care integrează toate domeniile implicate într-o paradigmă de învățare coerentă bazată pe aplicații desprinse din realitate. Prin urmare, conceptele de bază în această abordare sunt interdisciplinaritateși aplicare în contexte diferite.

Disciplinele STEM sunt :Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică.

Implementarea proiectului urmăreşte şi reducerea abandonului școlar, a eșecului și promovarea incluziunii.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videoun-liceu-si-un-centru-de-procesare-a-laptelui-au-gasit-formula-succesului-pentru-sute-de-elevi-din-prahova-aici-se-formeaza-tinerii-intr-o-meserie-foarte-cautata-in-romania/

Proiectul a avut următorii parteneri: Italia, Grecia, Slovenia şi România.

În decembrie 2017, la Palermo-Italia a avut loc prima întâlnire transnațională a proiectului. Agenda de lucru a inclus cele mai importante aspecte referitoare la planificarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea, diseminarea și promovarea proiectului. S-au stabilit activitățile ce vor avea loc de-a lungul celor doi ani de proiect și datele orientative ale mobilităților.

Anul următor au fost prezentate platformele de lucru şi tot în 2018 a avut loc activitatea de învățare pe termen scurt pentru profesori. Au fost prezenți peste 30 de profesori din cele patru țări pertenere în acest proiect.

În cadrul proiectului auu fost organizate 3 ateliere de lucru:

-Crearea unui eBook

-Realitatea virtuala

-Filmul video

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor