logo
RNTV Live

Locul de “legendă” din Ploieşti unde prahovenii învaţă ce este umilinţa

Serviciul de Înmatriculări Prahova,la fel de supraaglomerat 
Mihai Constantinescu

Serviciul de Înmatriculări Prahova,supraaglomerat

Locul de “legendă” din Ploieşti unde prahovenii învaţă ce este umilinţa. Este vorba despre Serviciul de Înmatriculări Prahova unde zilnic se strâng sute de persoane. Unii vor să îşi înscrie maşina, alţii vor să preschimbe permisul. Măsurile luate până în prezent de către angajaţii Prefecturii Prahova au ajutat prea puţin. Toţi cei care se prezintă aici au nevoie de cel puţin patru zile zile şi trei nopţi pentru a reuşi să preschimbe permisul sau să înscrie maşina.

Locul de “legendă” din Ploieşti unde prahovenii învaţă ce este umilinţa. Este şi cazul unui ploieştean de 35 de ani din Ploieşti. Acesta a avut nevoie de trei nopţi, patru zile şi de un concediu ruinat pentru a putea înmatricula maşina. 

Pentru a putea ajunge în faţa ghişeului, bărbatul s-a înscris pe o listă făcută de cei care aşteptau şi ei la coadă pentru înmatriculare sau permis. Apoi, în funcţie de numărul celor înscrişi, lista se actualiza de la o zi la alta. Trei nopţi la rând a petrecut în faţa sediului IJP alături de alţi cetăţeni veniţi şi ei pentru acelaşi lucru.

Bărbatul spune că în cele trei nopţi a văzut multe lucruri umilitoare.

” Era o femeie în faţa mea de undeva de la ţară. Nu putea să plece acasă, cum am mai făcut eu. A suportat arşiţa soarelui timp de patru zile şi a stat nedormItă trei nopţi. Nu a putat să facă un duş sau să se odihnească. Este umilitor”, a povestiti ploieşteanul.

Măsuri insuficiente la Serviciul de Înmatriculări, locul de “legendă” din Ploieşti

Măsurile luate de către angajaţii Prefecturii Prahova nu au făcut altceva decât să stabilească o oarecare ordine. În mare parte lucrurile sunt la fel ca şi în urmă cu câteva luni. Oamenii pierd câteva zile la rând pentru a putea să înscrie maşina sau pentru a preschimba permisul.

Ploieşteanul şi-a ruinat concediul pentru a putea să-şi înscrie maşina.

“Ştiam din presă că este nevoie de timp pentru a putea înmatricula maşina. Eram pregătit. Dar am simţit pe *pielea mea că :” socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”. După calculele mele la sfărşit de săptămână trebuia să am gata actele. Aşa că în ultima zi din săptămănă puteam să-mi văd liniştit de concediu alături de familia mea. Surpriză însă! Dovada puteam să o iau de abia luni de dimineaţă. După ce am trecut prin mai multe stări, furie, disperare, dezgust, frustrare şi apoi acceptare, ne-am prezentat luni(n.r.7 august 2017), la prima oră în faţa ghişeului. Dar dovada nu era gata. Ne-am simţit umiliţi. Eram cu bagajele în maşină şi încă nu puteam pleca. Pe la ora 14.00, am luat actul. Asta după câteva drumuri făcute de acasă la ghişeu, pentru că tot ce ni se spunea era:Actul nu este gata. “Veniţi mai târziu!”

Şi nu este singurul. Cel puţin 200 de persoane se înscriu zilnic la Serviciul Înmatriculări. Toţi trec prin aceeaşi experienţă.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/ordine-in-dezordine-noi-masuri/

La Serviciul de Înmatriculări Prahova s-au născut legende

Situaţia supărătoare durează de atât de mult timp, încât aici s-au născut şi legende. Acestea sunt transmise de la un grup de oameni la altul. Adică de la cei care au reuşit să înscrie maşina sau să prescrie permisul la noii veniţi care nu bănuiesc ce îî aşteaptă.

“Legenda locului” spune că: într-o seară, un cetăţean supărat că nu a prins un loc pe lista de a doua zi, ar fi rupt foaia cu numele celor care urmau să ajungă la ghişeu. O altă legendă spune că cineva ar fi fost atât de necăjit încât ar fi mâncat lista. Iată de ce, la fiecare grup există desemnat un voluntar care păzeste lista. Aceasta rămâne închisăpe timpul nopţii  în portbagajul unei maşini. Pentru mai multă siguranţă sunt făute poze după ea de către cei care urmează să intre. Nimeni nu are voie să consulte lista dacă nu sunt prezenţi şi câţiva martori.

Tot legenda locului mai spune şi că unele bonuri de ordine se dau “pe sub mână”. Pentru mai multă siguranţă, la deschiderea programului, o persoană este desemnată să verifice dacă se întâmplă sau nu astfel de lucruri. Aceasta urcă însoţită de jandarmi şi se asigură că primul bon de ordine este numărul 1.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/jandarmii-au-restabilit-ordinea/

În medie,într-o singură zi aproximativ 400 de persoane depun acte la cele două servicii: permise şi paşapoarte.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor