logo
RNTV Live

Locul de nepreţuit de lângă Ploieşti, plin de atracţii turistice unice. Se află la 60 de km distanţă

sursă foto ideipentruvacanta.ro
Mihai Constantinescu

La pas prin Valea Doftanei

Locul de nepreţuit de lângă Ploieşti, plin de atracţii turistice unice. Se află la 60 de km distanţă.

Dacă încă nu aţi ajuns în Valea Doftanei, atunci vara aceasta aveţi toate motivele să o faceţi! Cei care au fost deja, trebuie să revină! Valea Doftanei abundă de atracţii turistice plus că aici aerul este curat, iar mâncarea este delicioasă. Nu mai punem la socoteală că aici este locul unde puteţi mânca cea mai bună caşcavea, pregătită după o reţetă veche de o sută de ani.

Citeşte AICI mai multe despre caşcavea.

Trasee pe Valea Doftanei

În ceea ce priveşte traseele turistice pe care le puteţi încerca pe Valea Doftanei, trebuie să ştiţi că aveţi la dispoziţie trei rute impresionante.

Primul pe care îl puteţi încerca este Pasul Predeluş. Acesta se află la 1295 m altitudine. De aici izvorăşte râul Doftana. Turiştii pot urca prin Munţii Baiului, pe Vârful Neamţu la 1923 de metri sau pot ajunge în Braşov.

Tot pe culmea Munţilor Baiului se poate ajunge prin Valea Floreiului şi Vârful Gagu Mare, la 1660 de metri altitudine, potrivit valeadoftanei.ro.

Al treilea traseu pe care nu ar trebui să-l rataţi este prin  Culmea Patru, Orgojoaia şi Vârful Cazacu, la 1753 de metri. Acest drum vă duce către Azuga. Acest traseu este destul de dificil şi se parcurge în 6-8 ore.

Atracţii turistice şi cazare

Cât despre atracţiile turistice, trebuie să ştiţi că în Valea Doftanei veţi găsi unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din lume: barajul Paltinul. Tot aici puteţi descoperi Cheile  Doftanei, dar şi situl arheologic de la Traisteni şi multe altele.

Cât despre locurile de cazare, turiştii au la dispoziţie diferite posibilităţi de sta în acest loc minunat. Se poate alege inclusiv varianta de montare a unui cort sau cazarea la una dintre pensiunile din zonă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/locul-minunat-din-tara-numit-si-athosul-romanie-unde-exista-si-doua-meteore/?fbclid=IwAR2i7hRwGkwv0nTNpKYqnINUrwFrXZ4nPlYyiybVYE_ZddvhbdKidKI8YWs

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor