logo
RNTV Live

Locul din Prahova unde oamenii îşi găsesc tămăduirea. Astăzi este mai căutat ca oricând

sursă foto Cotidianul
Mihai Constantinescu

Locul din Prahova unde oamenii îşi găsesc tămăduirea. Astăzi este mai căutat ca oricând

Credincioşii au motive de bucurie şi astăzi, când se sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului. Ortodocşii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, în fiecare an, în prima vineri după Paşti.

Numele de Izvorul Tămăduirii aminteşte de o serie de minuni săvârşite la un izvor aflat în apropierea Constantinopolului, în special de vindecare minunată a unui orb ce şi-a recăpătat vederea după ce şi-a udat faţa cu apa unui izvor de aici. Biserica zidită din ordin împărătesc pe locul unde era situat acel izvor a primit hramul “Izvorul Tămăduirii”.

Şi Prahova are un Izvor al Tămădurii. Este motivul pentru care , în această zi de mare sărbătoare toată suflarea din judeţ dar şi din multe locuri îndepărtate vrea să ajungă la Mânăstirea Ghighiu, locul de unde izvorăşte apa sfântă. Mânăstirea mai este cunoscută şi datorită icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, adusă aici în anul 1958. Alte izvoare tămăduitore se află şi la Mânăstirea Dervent, Mânăstirea Horaicioara, dar şi Mânăstirea Prislop. Pelerini din toată ţara vin la aceste  mânăstiri să ia apă vindecătoare.

Cum se foloseşte Aghiasma Mică

Oricine poate consuma Aghiasmă pentru curăţirea trupească şi sufletească. Spre exemplu, elevii și studenții trebuie să o bea dimineața, înainte de masă, să se stropească pe frunte și pe hainele de pe ei, pentru a le lumina Dumnezeu mintea, pentru a le dărui înțelegere și pricepere.

Se poate stropi prin casă atunci când se crede de cuviință (suspect de farmece, descântece, vrăjitorii sau alte lucrări diavolești).

Celor bolnavi, apa sfințită le este de mare trebuință. Trebuie să o bea înainte de masă şi să-și stropească hainele de pe ei și rănile sau locurile dureroase, notează relitatea.net

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor