logo
RNTV Live

Lovitură de graţie! Taxa auto revine. Vezi când ar putea să fie introdusă

Eliminată la 1 februarie 2017, reintrodusă la sfârşit de an.Taxa auto revine/ sursa foto economica.net
Mihai Constantinescu

Eliminată la 1 februarie 2017, reintrodusă la sfârşit de an.Taxa auto revine

Taxa auto revine. Se întâmplă acest lucru după ce s-a constatat că de la eliminarea taxei auto România tinde să devină cimitirul auto al Europei. Cifrele sunt covârşitoare.

Dacă în intervalul ianuarie-august 2016 s-au înmatriculat 192.000 de mașini second hand din import, anul acesta totalul a fost cu 145.000 de unități mai mare. Cifră este mai mare decât totalul pe întreg anul 2016. Atunci s-au înmatriculat 300.000 de mașini rulate aduse din alte țări, notează cei de la stiripesurse.ro.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/astazi-a-avut-loc-prima-actiune-de-protest-a-celor-de-la-ambulanta-vezi-ce-s-a-intamplat-cu-cei-din-prahova-foto/

Pentru a stopa acest fenomen, se încearcă reintroducerea taxei auto. Se discută mai multe varinte ale acestie taxe. Va fi aplicată cea mai bună variantă dintre cele propuse.

 “O plată anuală, gen impozit sau altă taxă care să fie gândită cu o valoare accentuată, o valoare foarte mare. Mai mare pentru acele autovehicule cu o normă de poluare inferioară faţă de celelalte”, a spsu pentru ştiripesurse.ro Cornel Brezuică, preşedintele AFM.

O altă varintă este aceasta

 “Noi în grupul de lucru avem în vedere să ţinem cont de gradul de poluare de emisiile de noxe pe care le emit aceste maşini . Sper că punem un sistem uşor de aplicat”, a declarat Gheorghe Marinescu, reprezentantul Ministerului Finanţelor.

Noua taxă ar putea fi introdusă până la finele anului în curs.

Pentru mai mulze ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor