logo
RNTV Live

Lucraţi în vânzări?Atenţie să nu fiţi păcăliţi. Trei prahoveni au fost înşelaţi printr-o metodă ordinară

Recidivist, prins după ce a înşelat 3 persoane prin metoda ”șmen”/ sursă foto Jurnalul Naţional
Mihai Constantinescu

Recidivist, prins după ce a înşelat 3 persoane prin metoda ”șmen”

Lucraţi în vânzări?Atenţie să nu fiţi păcăliţi. Trei prahoveni au fost înşelaţi printr-o metodă ordinară.

Un bărbat de 40 de ani a reuţit să înşele trei persoane într-o perioadă foarte scurtă de timp. Ploieşteanul, cunoscut cu antecedente penale se folosea practic de metoda şmen. Acest mod de operare presupune manipularea bancnotelor de așa manieră încât potențiala victimă să nu sesizeze faptul că escrocul sustrage una sau mai multe dintre acestea, partea vătămată având convingerea de moment că i s-a înapoiat întreaga sumă de bani.

O vânzătoare de la unui chioşc de ziare din Slănic a fost cea care a a vorbit poliţiştilor despre metoda de păcălire folosită. Fusese păcălită cu suma de 50 de lei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au mai aflat că, anterior comiterii faptei, aceeași persoană ar fi înșelat o altă vânzătoare, prin același mod de operare, tot cu suma de 50 de lei.

Pe parcursul cercetărilor, polițiștii au fost sesizați despre un mod de operare similar și de către un angajat al unei stații de carburant de pe raza localității Vărbilău, prejudiciul cauzat fiind de 100 de lei.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/fotopolitistii-locali-ploiesteni-au-auzit-o-bubuitura-langa-o-anexa-unei-banci-urmat-o-interventie-neasteptata/

Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptelor, un ploieștean în vârstă de 40 de ani, cunoscut cu antecedente penale. Au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore.

Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte cu propunere de sesizare a instanței în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor