logo
RNTV Live

“Lupii” le-au tăiat Avântul!

main
Cristian Anghelescu

Petrolul a revenit în fața propriilor suporteri pentru partida cu Avântul, un meci care, finalmente, stabilea câștigătoarea grupei și, implicit, reprezentanta Prahovei la turneul de baraj pentru accederea în eșalonul trei al fotbalului național.

”Întâlnim campioana județului, o să încercăm să facem un meci cât mai bun, e clar că nu avem nicio șansă având în vedere felul în care ne prezentăm la această oră. Sper să facem un spectacol fotbalistic cât mai frumos și să aratăm că suntem pe o panta ascendentă. Avem în lot mai mulți tineri buni care au nevoie de jocuri pentru a căpăta experiență” spunea Dorinel Beznea, tehnicianul oaspeților, pentru sportonlineph.

Temerile antrenorului cu vechi ștate de servicii în fotbalul județean s-a adeverit. Petrolul a intrat decisă să încheie socotelile cu fotbalul mic iar realizările au început să curgă după un prim sfert de tatonări, de tot felul.

1Primul gol al meciului a fost marcat de „căpitanul” Claudiu Tudor (17), mingea șutată de acesta, de la 18 metri, plescăind plasa lui Toma, în stânga acestuia: 1-0!

După două minute, în urma cornerului executat de către Păun, agilul BUTUFEI s-a înălțat perfect și a plasat balonul, cu capul, în dreapta goal-keeperului: 2-0!

Ca într-un joc al copiilor, din două în două minute, Petrolul a mai marcat o dată, același CL. TUDOR (21) profitând de centrarea perfectă a lui D. Gheorghe pentru o nouă torpilă nimicitoare: 3-0!

Practic, la fiecare două-trei minute “lupii” au avut șansa să marcheze dar portarul Toma, barele sau intervențiile de ultim moment ale apărătorilor au făcut ca Păun, Dumitrescu, D. Gheorghe sau Stănescu să nu se bucure de o diferență și mai mare pe tabelă.

2Scorul reprizei a fost stabilit de către STĂNESCU, puncherul galben-albaștrilor profitând de centrarea perfectă a lui A. Radu cu numai câteva secunde înaintea fluierului de final al primelor 45 de minute: 4-0!

Petrolul nu s-a oprit nici după pauză. În minutul 49, dintr-un unghi mic, fundașul central R. ALECSANDRU a reușit să-l surprindă pe Toma iar mingea a intrat în plasă pe colțul scurt: 5-0!

După alte șase minute N. POPESCU, introdus de puțină vreme, i-a bucurat pe fanii din tribune cu un șut plasat: 6-0!

Dintr-un carambol reușit, BUTUFEI (87) a marcat pentru 7-0 iar aplauzele nu au mai contenit. Bucuria celor prezenți a fost molipsitoare, cântecele peluzelor fiind preluate rapid de către toți cei prezenți! Era un moment deosebit că doar, nu-i așa, cea mai îndrăgită echipă a Prahovei a reușit să încheie campionatul pe primul loc! Urmează barajul și… promovarea mult dorită! Nu mai este mult!

Casetă

Petrolul Ploiești – Avântul Măneciu 7-0 (4-0)

Stadion: “Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: circa 1500. Marcatori: Cl. Tudor (17, 21), Butufei (19, 87), Stănescu (44), R. Alecsandru (49), N. Popescu (55).

Petrolul: Chiș – Olaru, Alecsandru, Chiriță, Radu – Cl. Tudor (cpt) (53 N. Popescu), Butufei – I. Dumitrescu, Păun (46 Nițescu), D. Gheorghe (61 Catană) – R. Stănescu (46 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

Avântul: Toma – Constantin, Moise (42 Modrișan, 67 Chercheață), Stanciu, Filip (cpt), Borș – Onea, Năstase (67 Ciobanu), Tudorache (75 Sârbu), Savu – Neagu. Antrenor: Dorinel Beznea.

Cartonașe galbene: Alecsandru (31), N. Popescu (77)

Au arbitrat: Cristina Părăluţă (Pucheni) – Claudiu Dumitru și Valentin Dediu (ambii din Ploiești).

Observator AJF: Marian Deaconu (Ploiești).

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor