logo
RNTV Live

Magazinele second-hand, în vizorul ANAF

anaf
Erika Stoica

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) planifică să includă pe lista bunurilor cu risc sporit de evaziune fiscală și comerțul cu haine second-hand sau cea cu organe comestibile. Aceste modificări ar urma să intre în vigoare din semestrul doi al anului, adică începând cu 1 iulie.

ANAF intenționează să extindă semnificativ lista de produse cu risc fiscal, monitorizând transportul lor prin sistemul e-Transport, pentru a limita evaziunea fiscală.

Noua listă de produse se adaugă la cele deja existente încă de la începutul anului. Intrarea în vigoare a acestora este propusă pentru data de 1 iulie 2024, oferind astfel mediului de afaceri timpul necesar pentru adaptare la noile cerințe.

Printre noile bunuri cu risc fiscal ridicat la transportul rutier se numără: carne și organe comestibile, pești și crustacee, lactate, ouă, miere naturală, tutun și înlocuitori de tutun, precum și combustibili minerali și uleiuri.

Propunerea este parte a unui proiect p al ANAF, cu scopul de a îmbunătăți monitorizarea și combaterea evaziunii fiscale în diverse sectoare comerciale.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor