logo
RNTV Live

Mai mult de o intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

elicopter_smurd_large
Erika Stoica

Mai mult de o intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore! Peste 1.600 situații de urgență au fost gestionate de către pompierii militari, la nivel național, în penultima zi de aprilie.

În acest interval, cele mai solicitate au fost echipajele SMURD, care au efectuat aproximativ 80% din totalul intervențiilor. Pe timpul acestor misiuni, 1.389 de persoane au fost asistate medical.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 70 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării și pentru gestionarea celor 204 situații ce puteau pune în pericol viețile și bunurile semenilor, precum și integritatea animalelor.

În această perioadă, pentru protecția populației, au fost transmise 13 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, 11 dintre acestea semnalând prezența animalelor periculoase în județele Brașov (1), Buzău (1), Covasna (1), Harghita (6) și Mureș (2), iar 2 au vizat producerea incendiilor, în Municipiul București.

Pentru a fi informat și pregătit în legătură cu modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unei situații de urgență, accesează Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro și descarcă aplicația mobilă DSU, care sunt instrumente esențiale în acest sens.

ChatBot-ul de pe fiipregătit.ro și ghidurile de învățare de pe aplicația DSU te așteaptă! Intră acum pe fiipregătit.ro și descarcă, gratuit, aplicația de mobil DSU, pentru a fi la curent permanent cu metodele preventive în caz de urgență.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor