logo
RNTV Live

Mâine este Sfânta Marie Mare. Vezi de ce nu se urează “La mulţi ani”

Mâine este Sfânta Marie Mare . Maicii Domnului, ziua care desparte lunile călduroase de cele reci/ sursa foto Avantul Liber
Mihai Constantinescu

Adormirea Maicii Domnului, ziua care desparte lunile călduroase de cele reci

Mâine este Sfânta Marie Mare, zi în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului, adică trecerea în nefiinţă. Iată de ce, pe 15 august nu se fac urări de „La mulţi ani”. În această zi a avut loc moartea şi înălţarea Fecioarei Maria şi nu este bine să se facă urări.

Se fac urări de “La mulţi ani” pe 8 septembrie, adică de Sfânta Marie Mică, atunci când se cinsteşte Naşterea Maicii Domnului.

Tradiţii de Sfânta Marie Mare

Adormirea Maicii Domnului aduce cu sine o serie de tradiţii şi obiceiuri. Unele se mai păstreză şi astăzi. Se spune că femeile însărcinate trebuie să se roage în această zi la Maica Domnului, pentru ca aceasta să le protejeze pe toată durata sarcinii şi să le ajute să nască prunci sănătoşi.

De Sfânta Maria Mare fetelor le este interzis să îşi taie părul şi să-l arunce la gunoi. De asemenea, este interzis scăldatul în ape curgătoare.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/dn1a-cheia-brasov-inchis/

Fetele care doresc să se mărite repede îşi pun busuioc proaspăt sub pernă, pentru a-şi visa jumătatea. Despre această zi se consideră că are o putere magică foarte mare, fapt pentru care, plantele de leac, culese de către tinerele necăsătorite, au forţa de a vindeca diferite boli.

Mâine este sărbătorită şi Ziua Marinei, Sfânta Marie fiind ocrotitoarea marinarilor.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa DCNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor