logo
RNTV Live

Mâine, finala Tricolorului pentru locul patru!

volei
Cristian Anghelescu

Tricolorul LMV Ploieşti îşi va încheia, mâine, în deplasare, sezonul competiţional, printr-un meci în care va oferi replica echipei Steaua Bucureşti, în cadrul etapei a X-a din Divizia A1, Faza a II-a, Grupa I valorică (locurile 1-6).

Partida reprezintă o adevărată finală, în joc fiind pus locul al patrulea, pe care se situează, în prezent, Steaua, cu un avantaj de două puncte faţă de elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu.

Astfel, Tricolorul LMV Ploieşti poate urca, în ultima etapă a campionatului, pe a patra poziţie a ierarhiei, care i-ar asigura dreptul direct de a evolua în CEV Challenge Cup.

Aflată în luptă pentru medalii până în etapa a II-a din returul Fazei a II-a, echipa ploieşteană şi-a îndreptat, apoi, gândurile spre singurul obiectiv încă tangibil în finalul campionatului, anume obţinerea locului al patrulea. Iar ploieștenii nu depind decât de forţele proprii pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, având, însă, nevoie de o victorie în trei sau patru seturi pe terenul echipei din Capitală.

În partida directă din tur desfăşurată în faza finală a campionatului, disputată pe 1 aprilie, în Sala „Olimpia”, Tricolorul LMV s-a impus clar, scor 3:1 (25:20, 25:15, 23:25, 25:23), având două victorii consecutive în meciurile cu Steaua, deoarece s-a impus şi în returul fazei preliminare a campionatului, pe 11 februarie, tot pe teren propriu, scor 3:2 (19:25, 25:20, 12:25, 25:23, 15:11).

Dar, în singurul meci disputat pe terenul echipei din Capitală în acest sezon, pe 5 noiembrie 2016, Tricolorul LMV a cedat în minimum de seturi, scor 0:3 (18:25, 22:25, 14:25). Totuşi, acea înfrângere venea după o victorie în duelul cu vicecampioana şi actuala lideră a clasamentului, Volei Municipal Zalău, obţinută cu numai trei zile înainte, la capătul unui meci maraton, care şi-a pus amprenta asupra evoluţiei jucătorilor la Bucureşti.

Ghimeș&Co. se deplasează pe terenul formaţiei din Capitală după două victorii consecutive acasă, cu CS Arcada Galaţi, scor 3:1, respectiv cu CSM Bucureşti, scor 3:1, având, totodată, patru succese în ultimele şase partide disputate.

În privinţa echipei Steaua, antrenată de Bogdan Tănase şi Răzvan Roşu, aceasta a clacat în faza finală a campionatului, după ce încheiase pe primul loc în prima parte a competiţiei. Trupa roş-albastră, nou-promovată, nu a reuşit să învingă în Faza a II-a decât pe ultima clasată din Grupa I valorică, CSM Bucureşti, care, de altfel, a pierdut fără punct luat toate cele nouă meciuri disputate.

În afară de jocurile cu CSM Bucureşti, Steaua a mai câştigat un punct, în această fază, în înfrângerea din tiebreak, de pe teren propriu, cu Volei Municipal Zalău.

Meciul se va disputa în Sala Steaua „Mihai Viteazul” și va fi televizat în direct de Digisport 4. Arbitrii delegaţi sunt Lucian Năstase şi Florin Dimachi, ambii din Galaţi, în vreme ce observator FRV a fost desemnat Marian Păuşescu, din București.

În cadrul etapei, în Grupa I valorică se vor mai disputa meciurile decisive pentru obţinerea titlului naţional, pentru care au rămas în luptă Volei Municipal Zalău (73 p) şi SCM U Craiova (71 p):

CSM Bucureşti – SCM U Craiova, mâine, ora 17:00

Volei Municipal Zalău – CS Arcada Galaţi, joi, ora 18:00 (Digisport 4)

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor