logo
RNTV Live

Maratonista din apă

la mare!
Cristian Anghelescu

Maratonista din apă

Cea de-a șaptea ediție a Aqua Challenge, maraton de înot în Marea Neagră, s-a desfășurat la Constanța în zona Plaja Zoom Beach.

Aqua Challenge, primul maraton de natație în mare din România, este – în primul rând – o competiție de masă. Care se adresează atât înotătorilor amatori cât și celor din categoria elite (de performanță).

Probele acestui an s-au adresat atât celor care abia au descoperit înotul în apă deschisă, cât și celor mai experimentați. Astfel, s-au desfășurat proba copiilor (200 m), proba super scurtă (500 m), proba scurtă (1500 m) și proba lungă (5000 m).

Emilia a terminat pe locul al doilea

La aceasta din urmă a participat și ploieșteanca Emilia Colți Dumitrescu, legitimată la CS Petrolul și componentă a lotului național. Sportiva este pregătită de Ioana Harcan și a revenit după o accidentare la umăr suferită acum trei luni. În toată această perioadă Emilia nu s-a antrenat deloc, surprinzând decizia acesteia de a participa la proba de 5000 m elite! O probă grea, de anduranță, pe care sportivii o parcurg înconjurând golful constănțean de la Zoom Beach de trei ori!

A făcut-o cu succes iar medalia de argint obținută, mai ales în condițiile în care nu s-a antrenat de atâta vreme, a mulțumit-o!

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, startul competiției desfășurată ieri s-a amânat de la 9:30 la 16:00. În întrecerea cu elita sportivilor seniori din țară, ploieșteanca a înotat foarte bine. Ea a fost răsplătită cu o cupă și un premiu de 400 de lei, cu 200 mai puțin decât câștigătoarea.

Imediat după concurs, sportiva a declarat pentru RepublikaNews: “Sunt mulțumită de acest loc secund pentru că am venit la competiție fără niciun antrenament. A fost o cursă grea, al treilea concurs de acest gen la care particip. Iar acest stil de înot în mare nu se compară cu înotul în bazin. Urmează, în luna noiembrie, Campionatele Naționale de Seniori, Tineret și Juniori la care am obiective bine stabilite. Țelul meu este să apăr titlul de campioană națională la proba de 800 m liber. Urmează o perioadă de antrenamente intense și sper să am rezultate bune la campionatul viitor. Îmi doresc să nu mai am probleme la umăr și să îmi pot îndeplini obiectivele stabilite” a încheiat campioana ploieșteană.

Cine este organizatorul concursului

Concursul Aqua Challenge, maratonul de înot în Marea Neagră, este organizat de Răzvan Florea. Acesta este primul înotător român care a câștigat o medalie olimpică pentru România, la proba masculină de 200 m spate, Atena 2004. Interesant de remarcat că timpul său (1.57,56) la 200 m spate se constituie într-unul din primele 10 performanțe mondiale ale secolului! Este multiplu campion european: bronz la Anvers (1998) și Helsinki (2006), argint la Madrid (2004).

Răzvan Florea a obținut 100 de titluri de Campion al României, a stabilit 57 de recorduri naționale de seniori și juniori (2 la copii) și a cucerit un total de mai bine de 293 de medalii, din care 77 în competiții internaționale.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor