logo
RNTV Live

Maratonistul Marius Ionescu rămâne la CSM Ploieşti!

marius ionescu csm ploiesti
Cristian Anghelescu

Maratonistul Marius Ionescu rămâne la CSM Ploieşti!

În această după-amiază, maratonistul Marius Ionescu a fost prezent la sediul CSM Ploieşti pentru a-şi reînnoi, în prezenţa directorului Silviu Crîngaşu, contractul cu clubul.

El i-a avut alături pe coordonatorul secţiei de atletism, Augustin Iancu, şi pe unul dintre cei doi antrenori care se ocupă de pregătirea sa, Robert Munteanu (alături de Cătălin Geapana).

Un sportiv de top!

Marius este unul dintre cei mai importanţi atleţi ai României în acest moment, participant la Olimpiada de la Londra 2012 (locul 26 la maraton) şi cea de la Rio de Janeiro (locul 37 la maraton), precum şi multiplu medaliat la diferite competiţii internaţionale.

Mai nou, din luna aprilie, el face parte din NN Running Team, un proiect unic al NN Group şi al agenţiei Global Sports Communication, care strânge în aceeaşi echipă 60 de atleţi de top din întreaga lume.

Este singurul român din echipă şi singurul alb cooptat, numele de top fiind cele ale lui Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Florence Kiplagat și Abdi Nageeye.

Conform www.runningmag.ro, „să fii în aceeași echipă cu Eliud Kipchoge, Kenenisa Bekele, Florence Kiplagat și Abdi Nageeye este ca și când te-ar suna Mourinho să te convoace la lotul în care mai joacă Messi, Neymar și Cristiano Ronaldo”. NN Running Team deţine 12 recorduri mondiale şi 6 medalii olimpice de aur.

Marius Ionescu va împlini 33 de ani pe 18 decembrie 2017 şi a anunţat un obiectiv îndrăzneţ pentru anul viitor: doborârea recordului naţional la maraton, deţinut încă din 1978, de Cătălin Andreica (2:12:30 ore). El are un personal best de 2:13:00, reuşit pe 24 aprilie 2016, când a câştigat maratonul de la Dusseldorf.

La începutul lunii decembrie, Marius Ionescu va pleca, pe cont propriu, într-un stagiu de pregătire de trei luni în Kenya, prima competiţie vizată fiind Maratonul de la Sevilla, din 25 februarie 2018.

sursa: csmploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor