logo
RNTV Live

Măsuri de urgență. Restricții în trafic din cauza caniculei

masuri de urgenta pe drumurile publice
rnews

Dată fiind canicula instaurată inclusiv în județul Prahova, Consiliul Județean, în calitate de administrator al drumurilor județene, a dispus luarea de măsuri de urgență.

Astfel, este interzisă temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pentru întreaga perioadă în care persistă codul portocaliu și cel roșu de caniculă, potrivit datelor ANM. 

Interdicția este valabilă în intervalul orar 11.00 – 20.30

Există și transporturi care fac excepție

Vorbim despre transporturile de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare, cele poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transporturile pentru distribuție de carburanți,  ori cele de mărfuri sub temperatură controlată.

Alte transporturi exceptate de la restricții

Este vorba despre transporturile pentru tractări vehicule avariate, cele pentru distribuția de hrană și apă în zone calamitate,,cele cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării și transporturile cu vehicule specializate destinate transportului în comun.

Consiliul Județean Prahova:

Restricția va fi aplicată pe toate drumurile județene modernizate, în toate perioadele de averizare meteo de caniculă, anunțate de ANM

Pentru toți cei interesați, Consiliul Județean Prahova pune la dispoziție următoarele modalități de informare – telefon 0244.514.545, interior 269 sau adresa de email dirpatrimoniu@cjph.ro.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor