logo
RNTV Live

Maxi Gonzales, mini Petrolul!

FOTBAL:FC PETROLUL PLOIESTI-FC CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, AMICAL (3.03.2018)
Cristian Anghelescu

Speedy Gonzales, mini Petrolul!

Disputată în această zi la Tărlungeni, chiar la ora prânzului, partida dintre Petrolul Ploiești și FC Csikszereda Miercurea Ciuc s-a încheiat cu victoria echipei harghitene, 1-0, marcatorul unicului gol fiind spaniolul Eder Gonzales Tortella.

Jocul a avut loc la marginea Brașovului, pe terenul sintetic al fostei divizionare secunde Unirea Tărlungeni. Teren ales a fi la jumătatea distanței, la circa 100 km atât de Ploiești cât și de Miercurea Ciuc. Un câmp de joc bun, chiar foarte bun în ciuda faptului că era sintetic, toate cheltuielile legate de închirierea arenei dar și de plata arbitrajului fiind împărțite în mod egal.

Condițiile de joc au fost vitrege, precipitațiile sub formă de lapoviță și ninsoare asezonate cu un vânt tăios împietând desfășurarea unui meci de calitate. Așa cum, se prea poate, ambii tehnicieni și-ar fi dorit să fie…

Un arbitru slab, nu obedient!

Profitând de maniera de arbitraj pe care arbitrul covăsnean Cristian Moldoveanu a permis-o din start, jucătorii ambelor echipe au înțeles că le sunt permise toate “artificiile” fotbalului: țineri, deposedări la intimidare, vociferări virulente, faulturi repetate. Era deja târziu atunci când conducătorul jocului a sesizat că jocul a degenerat iar la acel moment a ținut cu tot dinadinsul să facă ordine în teren: nouă cartonașe galbene și două roșii a fost rețeta propusă pentru “ordine și disciplină”!

Ambele eliminări – cu drept de înlocuire – au fost în tabăra “lupilor”, și Andor (atac violent, prostesc, la mijlocul terenului) dar și Ichim (fault fără balon, tot la centrul terenului!) plecând mai devreme la vestiare.

Singurul gol al meciului a fost marcat, cu capul, de către EDER GONZALES, din 6-7 metri, spaniolul profitând atât de centrarea perfectă a lui Csiszer cât și de indecizia portarului Bolboașă: 0-1!

Și Gyorgy a fost aproape de bucurie, mingea șutată de către acesta – de la circa 30 de metri – fiind purtată de vânt direct sub bară, numai parada de efect a goal-keeperului Petrolului făcând ca scorul primei reprize să nu fie unul și mai mare!

De menționat că în toată această perioadă a primelor 45 de minute nu am notat decât un șut spre poarta lui Horvat – Georgian Păun, de la 16 metri – blocat de către Lalic la limita suprafeței careului mic!

Repriza a doua

Chiar dacă, după pauză, Petrolul a interpretat o altă partitură, indicațiile tactice arătând o echipă mai ofensivă dar și care s-a apărat cu atenție, echipa lui Romulus Ciobanu nu a reușit nici măcar să egaleze. În ciuda ocaziilor mari de gol avute de Catană (65) și Cârjan (78) ambii orientând baloanele la mică distanță de cadrul porții adverse!

Mai mult, cu exact 10 minute înainte de final, Kilien a prins o torpilă de la marginea careului mare iar mingea – purtată cu viteză și de către vântul în rafale! – a trecut tangențial la mică distanță de… 0-2!

A fost un meci pe care “lupii” ar trebui să-l uite cât mai repede, în special pentru a nu se încărca nervos și a nu se tensiona inutil înainte de debutul returului. Să meargă pe ideea că harghitenii au jucat mai pragmatic și rezultatul final a fost unul corect! Să uite înfrângerea și să se gândească pozitiv!

Din păcate, colegii nu i-au putut oferi cadou victoria “căpitanului” Marius Chindriș, mijlocașul ardelean de travaliu împlinind astăzi frumoasa vârstă de 27 de ani! La mulți ani, Marius!

Declarația antrenorului Ciobanu

La finalul jocului am vorbit, câteva momente, cu tehnicianul Petrolului. Părea afectat nu atât de rezultat cât mai ales de maniera de interpretare a jocului pe care el l-a dorit abordat încă de la debut.

“Sunt mâhnit pentru că am făcut o primă repriză foarte slabă! În care băieții nu mi-au mai ascultat sfaturile și au intrat în jocul adversarului! Le-am spus de mai multe ori că adversarul de astăzi are un adevărat cult pentru jocul agresiv, la limita superioară a agresivității, cu mingi scurte și multe dintre ele orientate direct către vârfuri. Să fie atenți că ne pot surprinde dacă sunt lăsați să-și facă jocul! Ei bine, asta s-a și întâmplat! Dintr-o jumătate de ocazie, o lipsă de marcaj la centrare și o indecizie a portarului, am primit golul victoriei! Repriza secundă a fost altceva, ne-am creat ocazii și am fost atenți în defensivă dar am păcătuit la ripostele lor. Parcă este prea multă nervozitate, în fond nu s-a terminat pământul în urma acestui meci pierdut! O să câștigăm partidele oficiale, cele care contează!” a spus coach-ul Petrolului.

Casetă

Petrolul Ploiești – Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0 (1-0)

Stadion: “Unirea” Tărlungeni. Spectatori: circa 50. Marcator: Eder Gonzales (13)

Petrolul Ploiești: Bolboașă (46 Avram) – Prunescu (Frâncu), Ichim (69 Țicu), Olaru – Șaim Tudor (46 Catană), Chindriș, Andor (59 Cl. Tudor), Velisar – Popescu (46 Ciocâlteu), Arnăutu (Lambru), Păun (65 Cârjan). Antrenor: Romulus Ciobanu.

Csikszereda Miercurea Ciuc: Horvat – Kilien, Lorincz, Lalic, Csiszer – De Nascimento, Savin – Eder Gonzales, Gyorgy, Magyary – Bajko. Am mai jucat: Nagy – Banko, Majzyk, Csuros, Antal, Hadgyay, Ilieș. Antrenor: Balint Laszlo.

Cartonașe galbene: N. Popescu (20), Andor (22), Păun (26), Bolboașă (30)/ Magyary (11), Csiszer (23), Eder Gonzales (24), Savin (44), De Nascimento (50)

Cartonașe roșii: Andor (57), Ichim (69).

Au arbitrat: Cristian Moldoveanu – Roberto Cioraru și Tamaș Biro (toți din Covasna)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor