logo
RNTV Live

Meciul anului: Primăria se ia la trântă cu ciobanul de la Gara de Vest

Ciprian Radu

Miros insuportabil, tone de bălegar, câini lăsați liberi, animale care pătrund pe spațiile verzi ale Parcului Municipal Vest. Povestea stânii ridicate fără autorizație la Gara de Vest ar trebui să se apropie de sfârșit, după încercări repetate de a-l convinge pe proprietarul acesteia să renunțe la activitate.

Într-o declarație solicitată de Republika News,  Adrian Dobre a anunțat că Primăria strânge toate datele și documentele necesare pentru a termina cu focarul de mizerie de lângă Parcul Municipal Vest. S-au strâns munți de bălegar după iernarea animalelor!

Tone de gunoi ce provine de la animale au fost depozitate și pe un teren (foto 5) care se află între parc și Centura de Vest! Cum ar veni, parcul se află acum între două mormane de gunoi, stâna ciobanului și terenul amintit!

În urmă cu 10 zile, a fost organizată o ședință la care au participat primarul Ploieștiului, angajații Direcției Urbanism și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare.

Trebuie menționat că proprietarul nu are autorizație pentru construirea anexelor pentru animale, cu atât mai mult cu cât terenul pe care se află stâna este în intravilan. În plus, ciobanul are doar autorizație pentru construire de locuință.

Cei de la DSV au fost însărcinați să facă un raport despre modul în care solul și mai ales pânza freatică sunt afectate de depozitarea dejecțiilor animale.

“Nu putem admite ca, în apropierea unei zone protejate de normele în vigoare, cum este Parcul Municipal Vest, să fie realizate activități de acest gen care duc la poluarea mediului”, a declarat, pentru Republika News, primarul Adrian Dobre.

Citiți declaratia completă în materialul video de mai sus.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor