logo
RNTV Live

AS Medica Bucov, locul unde miracolele se întâmplă zi de zi

spital-bucov
Oana Stoica

Doctorul Alin Scarlat a publicat recent pe pagina sa de facebook, https://www.facebook.com/Dr.AlinScarlat, textul unei scrisori prin care face o succintă dare de seamă asupra activității Asociației prin intermediul căreia este asigurată finanțarea tratamentelor și intervențiilor medicale pentru cazurile-limită cu care intră în contact. De asemenea, el solicită în continuare comunității de afaceri locale sprijin pentru continuarea actelor filantropice care se petrec la Bucov.
Scrisoarea medicului ne relevă o situație rarisimă în România de astăzi: în doar șase luni 86 de pacienți au câștigat șansa la o viață mai bună aproape exclusiv în urma actelor de caritate ale celor care au ales să doneze și să susțină activitatea Centrului Medical As Medica Bucov. Prezentăm integral textul scrisorii.

”Bună ziua,

Sunt medicul Alin Scarlat, și vă scriu aceste rânduri cu speranța că vă voi deschide interesul și veți deveni parte a unui proiect medical unic.

După 33 de ani de practică medicală, în ultimii ani am avut marea șansă să fiu înconjurat de oameni minunați, oameni dornici de a schimba ceva, de a face diferența. Împreună am reușit să punem bazele unui sistem care să permită accesul la servicii medicale de înaltă calitate unui număr cât mai mare de persoane aflate în dificultate.

În linii mari, viziunea mea a fost și este următoarea: în România de azi poate fi accesibil tuturor un spital la cele mai înalte standarde, dotat cu aparatură de ultimă generație și unde lucrează medici de top. Sistemul funcționează cu succes chiar în acest moment, în care dumneavoastră citiți aceste rânduri. Este vorba despre Centrul Medical AS Medica, instituție medicală care reprezintă concretizarea viziunii mele asupra a ceea ce ar putea însemna actul medical.

Aici funcționează simultan un spital cu 32 de paturi, policlinică de zi, un laborator de analize medicale cu dotări de ultimă generație și o micro-fabrică unde producem suplimente nutritive rezultate ale cercetărilor subsemnatului și ale unui grup unic de cercetători ai UMF Cluj Napoca. De asemenea, aici își are sediul și ”inima” proiectului: Asociația ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat”.

Acest complex are o singură țintă: asigurarea finanțării activității spitalicești, ca suplimentare a fondurilor insuficiente primite de la Casa de Asigurări de Sănătate. Banii provin în principal din următoarele surse:
– cotă parte din veniturile rezultate în urma vânzării producției micro-fabricii,
– donația drepturilor de autor ale cărților scrise de mine în cei 33 de ani de carieră medicală,
– activitățile de strângere de fonduri ale Asociației.
Este important să vă spun că în activitatea și realizările de până acum un rol important l-au avut autoritățile locale din Bucov și parohiile din zonă care s-au implicat necondiționat în susținerea demersului.

Astfel, din iunie și până acum, am putut ajuta 86 de oameni prin intermediul Asociației ”Sănătate pentru Toți-Dr. Scarlat”. În bani, acest lucru a însemnat cheltuirea a 123.700 de lei, sumă constituită exclusiv din sursele descrise mai sus. Grație sprijinului nostru, nu numai că au primit o nouă șansă la viață, dar mulți dintre ei au redevenit membrii cu șanse egale ale comunităților din care provin. Și-au reluat viața în ritmul normal.

În mod cert, real, palpabil, toți acești oameni și cei care urmează să beneficieze de sprijinul Asociației, le datorează îmbunătățirea calității vieți celor care au ales să sprijine proiectul nostru. Fie că este vorba de cei 20% din impozitul pe profit, fie că este vorba de cei 2% din impozitul pe venit, fie că, pur și simplu, au fost acte de binefacere, banii oferiți din solidaritate sunt cei care le-au salvat viețile.

Pentru mine aceasta este realizarea unei vieți: faptul că 86 de oameni trăiesc astăzi printre noi după ce fuseseră considerați ”fără șanse”. Îmi conferă o stare de unică împlinire umană.

Iată motivul pentru care m-am decis să vă scriu astăzi aceste rânduri: vreau să împart cu cât mai mulți oameni acest sentiment unic al conștientizării salvării unei vieți. Știu că împreună putem ca la finalul anului 2017 să facem ca această cifră să se dubleze sau să se tripleze. Pentru asta, vă rog să vă gândiți o clipă dacă nu cumva anul acesta ar fi interesant, diferit, să virați în scopul susținerii unei vieți cei 20% din impozitul pe profit?

Vă mulțumesc pentru atenție și, indiferent de decizia luată, eu vă aștept oricând la Bucov să vedeți ce facem aici. Cei care au făcut acest pas au spus că merită”.

Cu drag,
Doctor Alin Scarlat

De ce să ne implicăm?!
Pentru că trăim vremuri în care ar trebui să fim mai mult solidari decât solitari;
Pentru că umanitatea valorează mai mult decât cantitatea bunurilor posedate;
Pentru că împreună putem schimba ceva!

Cum poți deveni susținător al proiectului nostru?
Donând 20% din impozitul pe profit pentru Asociația ”Sănătate pentru toți – Dr. Scarlat”
(informații aici: http://www.asociatiadoctorscarlat.ro/ro/20.html )
sau
Donând 2% din impozitul pe venit pentru Asociația ”Sănătate pentru toți – Dr. Scarlat”
(formular aici: http://www.asociatiadoctorscarlat.ro/ro/campanie.html )

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor