logo
RNTV Live

Medicii sunt îngroziţi. Sute de prahoveni, afectaţi grav de căldură.

/ sursă foto google image
Mihai Constantinescu

Medicii sunt îngroziţi. Căldura a făcut ravagii printre prahoveni.

Medicii sunt îngroziţi. Sute de prahoveni au avut nevoie de ajutorul medicilor. În 24 de ore, 370 de prahoveni au sunat la Serviciul de Ambulanţă Prahova pentru că le-a venit rău. Numărul lor este însă mai mare. Mulţi s-au prezentat direct la urgenţe sau au apelat la ajutorul medicilor de familie. Altii au aşteptat să le treacă starea de rău, deşi cadrele medicale nu recomandă acest lucru. Dacă este vorba de bolnavi cronici, de bătrâni sau copii, aceştia trebuie să fie consultaţi de urgenţă.

Telefoanele SAJ au sunat fără intrerupere

Sirenele au sunat astăzi mai mult ca oricând. A fost zi de foc. La Serviciul de Ambulanţă Prahova s-a lucrat la foc automat. Telefoanele SAJ au sunat fără intrerupere.Toţi medicii şi toate asistentele au fost în teren. Sute de prahoveni au avut probleme din cauza căldurii, iar cei mai afectaţi au fost cardiacii. Aproximativ 400 de persoane au solicitat ajutorul celor de la ambulanţă. Au fost răscoliţi de efectele căldurii cardiacii, hipertensivii şi persoanele vârstnice.

Pentru că este o perioadă extrem de aglomerată la Serviciul de Ambulanţă nimeni nu ia concediu. Dar şi aşa, s-a făcut faţă cu greu  numărului uriaş de solicitări.

Zilele de foc nu s-au terminat

Din păcate zilele de foc nu s-au terminat. Meteorologii au prelungit avertizările de caniculă și pentru următoarele două zile. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră. Această situaţie se va regăsi şi în Prahova. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

De asemenea, meteorologii avertizează că este posibil să fie emis un cod roşu de caniculă.  După zilele caniculare, vor urma ploi torenţiale şi vijelii.

19 judeţe vor fi sub cod potocaliu de caniculă, inclusiv Prahova.

Pentru mai multe stiri vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor