logo
RNTV Live

Medicul din Sinaia, acuzat de luare de mită și spălare de bani, trimis în judecată

Medicul din Sinaia,acuzat de luare de mită și spălare de bani, trimis în judecată
Mihai Constantinescu

Cel mai bogat medic din Prahova, Lucian Jianu din  Sinaia, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova sub acuzația de luare de mită și spălare de bani.

Ancheta a scos la iveală că acesta obţinea sume frumoase de bani de pe urma şpăgilor pe care le primea pentru a acorda aprobarea prelungirii pensionărilor anticipate. Se pare că făcea acest lucru de cel puţin 15 ani încoace.

Pentru a putea fi prins, în luna februarie, medicului i-a fost făcut un flagrant. Pacientul denunţător i-a dat doctorului un plic cu bani inscripționați cu cerneală specială, iar polițiștii și procurorii au intrat în cabinetul medicului unde au găsit asupra lui 4500 de lei.

În sarcina medicului au fost reținute 185 de fapte de luare de mită cu un prejudiciu total de 1,4 milioane de euro, iar acum este trimis în judecată.

“În data de 05 mai a.c., procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatului J.L., medic primar, specialitatea expertiza medicală a capacității de muncă în cadrul Cabinetului Teritorial de Expertiză Medicală și Recuperare a Capacității de Muncă Sinaia, cercetat în stare de arest la domiciliu, sub aspectul săvârşirii a 185 de infracțiuni de luare de mita și a trei infracțiuni de spălare de bani.

Din cercetările efectuate de ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a rezultat faptul că inculpatul J.L., in calitate de medic expert al asigurărilor sociale, cu atribuții în evaluare/reevaluarea capacității de muncă a persoanelor în vederea încadrării sau menținerii în grad de invaliditate, a primit de la 39 de persoane, in 185 de rânduri, suma totală de 73.614,255 lei, cu scopul de a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a-i încadra sau menține pe aceștia în grad de invaliditate.

Totodată, acesta, în perioada 2009-2015, a achiziționat sau construit, direct sau prin persoane interpuse, un număr de 5 imobile. În acest sens, în perioada 2006-2017, inculpatul J.L. a dobândit, în afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezintă obiectul material al infracțiunilor de spălare de bani, proveniența acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mită, așa cum rezultă din ansamblul probator administrat în cauză), se arată în comunicatul Direcției Generală Anticorupție – S.J.A. Prahova.

citeşte mai multe aici https://www.ziarulincomod.ro/update-medicul-lucian-jianu-din-sinaia-fost-trimis-judecata-prejudiciu-de-14-milioane-de-euro-dosar/

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor