logo
RNTV Live

Merge la şcoală cu patul pliant. Află povestea celei mai curajoase eleve din Ploieşti pe care boala nu o poate doborî

aureliana
Mihai Constantinescu

Aureliana Maria Anisie, pianista cu voinţă de oţel

Merge la şcoală cu patul pliant. Află povestea celei mai curajoase eleve din Ploieşti pe care boala nu o poate doborî.

Aureliana Maria Anisie este în esenţă o lecţie de viaţă pentru toţi, de la cei mai mici, la cei mai mari. O lecţie a voinţei, a speranţei şi a curajului. La 14 ani, micuţa pianistă este împovărată cu greutăţi de adult. Suferă de o boală necruţătoarea care-i strâmbă coloana şi de câţiva ani trăieşte doar susţinută de corset.

Boala nu-i permite să participe la ore la fel ca şi colegii săi. Dar vine cu drag la şcoală şi este unul dintre cei mai buni copii ai Colegiului de Artă “Carmen Sylva” din Ploieşti. Acum este în clasa a VIII-a. Vine însoţită de mama ei care îi ia notiţele în timp ce ea ascultă cu mare interes, din patul său pliant, cursurile, notează stirilekanald.ro

“La şcoala merge cu patul mobil, ca să evite ortostatismul (statul în bancă şi în picioare). Ascultă cu plăcere cursurile întinsă pe pat, iar eu scriu lecţiile în bancă, în locul ei. Mă uimeşte că de pe patul ei mobil e singura care ridică mâna atunci când profesorul cel mai dur din şcoală, de istorie, întreabă “Cine s-a pregătit de 10?” Îşi merită cu adevărat aprecierile profesorilor şi e o lectie de viaţă şi de vointa”, spune Adriana Anisie despre fiica sa.

Lucrurile par să se schimbe în bine. Cu ajutorul unui corset special, realizat în Germania, pe care îl poartă 22 de ore pe zi, coloana începe să de a semne că se îndreaptă. În restul orelor libere dintr-o zi, aceasta face terapie, mai precizează aceeaşi sursă. Din 2015 a mai purtat şi alte corsete asemănătoarea, dar care nu au ajutat-o deloc.

În august, tânăra va merge din nou în Germania pentru terapie.

“Căutam un translator inimos pentru 12-17 august în Gensingen-Germania. Adică poate fi un român plecat de mult timp, care ar putea să ne ajute în perioada aceea la doctor şi la terapie. Mulţumim din inimă pentru tot!”, roagă mama Aurelianei.

Povestea fetei o puteţi citi AICI  aureliana-maria.r

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor